Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2014. március 8., szombat

Burgonyafánk

Régóta ki akartam próbálni ezt a finomságot. Lehet édességként fogyasztani porcukorral, esetleg lekvárral, de lehet köret is, mondjuk valamilyen sült mellé egy kis szósz kíséretében. Én édességként fogyasztottam most.

Tekintettel arra, hogy ma Nőnap van, ezzel a szív formára szaggatott burgonyafánkkal kívánok minden kedves nőnek Boldog Nőnapot.

Hozzávalók:

25 dkg főtt krumpli
25 dkg finomliszt
2 tojássárga
2,5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
kevés tej
étolaj

Elkészítése:

A krumplit megfőzzük, majd krumplinyomón áttörjük, esetleg lereszeljük, vagy villával összetörjük. Minél finomabbra sikerül, annál finomabb lesz a végeredmény is.

Az élesztőt kevés langyos tejben, amiben a cukrot elkevertük felfuttatjuk, majd a kihűlt, áttört krumplival a sóval, a tojássárgával alaposan összekeverjük, dagasztjuk. A tej mennyiségét előre nehéz megmondani, apránként adagoljuk hozzá dagasztás közben. A cél, hogy egy könnyű kelt tésztát kapjunk. A dagasztást addig folytatjuk, amíg szép sima, hólyagos lesz a tészta, a vége felé egy evőkanál olajat is beledolgozunk.

A kész tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges méretű pogácsákat szaggatunk belőle és lisztezett deszkán konyharuhával letakarva egy órán keresztül pihentetjük.

Egy óra elteltével a rendkívül finom, puha, könnyed, már-már légies pogácsákat bő forró olajban aranybarnára sütjük, majd frissen fogyasztjuk.

Ehetjük édességként, de hús mellé is kiváló köret.






1 megjegyzés:

  1. Köretként nagyon el tudom képzelni, igazán finom lehet! :) Köszönjük a köszöntést! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...