Elkezdődött az év, bár nem sok minden változik ilyenkor, csak az évszám... Bízok abban, hogy ebben az évben is új recepteket ismerek meg, amelyeket kipróbálhatok és elnézve a bloggertársak "kínálatát", lesz mit kipróbálni. Rögtön elsőre Hankkától egy nagyon finom gesztenyés süti, ami sütés nélkül elkészíthető és tekintve, hogy a gesztenye az egyik gyengém, így rögtön ezzel a finomsággal kezdem az idei "gasztroévet". Szóval gesztenyére fel!
"Hozzávalók 4 tekercshez:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 36 dkg vaj (margarin is lehet)
- 15-20 dkg cukor (ízlés szerint)
- 2 evőkanál kókuszreszelék
- 2 teáskanál cukrozatlan kakaópor
- 1 dl rum
a töltelékhez:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 12 dkg vaj (margarin is lehet)
- 10 dkg cukor
- 1 evőkanál rum
- 1 teáskanál kókuszreszelék
a mázhoz:
- 20 dkg ét tortabevonó
- 2 evőkanál olaj
- A "tészta" hozzávalóit egy tálban, kézzel összedolgoztam. (Akkor jó, amikor már a cukor elolvadt benne.)
- A töltelékhez a gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörtem, majd a többi hozzávalóval együtt szintén a cukor olvadásáig gyúrtam.
- Egy tiszta konyharuhát megvizeztem, kiterítettem, és a kekszmassza 1/4-ét nedves kézzel, illetve vízbe mártott késsel kenegetve kb. 18 x 24 cm-es téglalappá formáztam rajta.
- A gesztenyetöltelék 1/4-ét rásimítottam, majd a konyharuha segítségével felgöngyöltem.
- Ugyanígy jártam el a maradék masszával és töltelékkel, összesen 4 rudat készítve, és a tekercseket legalább 1 órára hűtőbe tettem.
- A mázhoz a tortabevonót az olajjal együtt vízgőz fölött megolvasztottam, és bevontam vele a tekercseket, amik újra hűtőbe kerültek.
- Közvetlenül tálalás előtt szeleteltem."
Apró változtatás, hogy én porcukorral készítettem, valamint a "tésztát" két sütőpapír között nyújtottam ki nyújtófával, amit gyengéden benedvesítettem, így könnyebb a rendrakás a végén.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése