Összes oldalmegjelenítés

2019. február 17., vasárnap

Gnocchi fokhagymakrémmel, bébispenóttal, parmezánropogóssal és tejfölhabbal

Ez egy nagyon gyorsan elkészíthető étel, amely egyszerű hozzávalókat tartalmaz, de ha vágyunk egy kicsit a "puccra", vagy éppen vendégeket várunk, akkor is teljesen jó alternatíva. A fokhagyma így elkészítve nagyon finom, lágy ízű, tartalmas krémmel vonja be a gnocchit, a bébispenót pedig a már a nyakunkon lévő tavaszt engedi közelebb hozzánk.

Hozzávalók (4-6 személyre):

Gnocchi (a bolti zacskós is jó minőségű, de ha valaki nekikezdene, akkor sem bonyolult)
250 gr mascarpone
1,5 dl tejszín
friss bébispenót (lehetőleg ne fagyasztott)
2 nagy fej fokhagyma
olívaolaj
só, bors
parmezán

Elkészítése:

A fokhagymákat úgy, ahogyan vannak betoljuk a 160 °C-os sütőbe és 40 percig sütjük. A megsült fokhagymákból kitoljuk a finom, krémes gerezdeket, amiket szitán átnyomunk, vagy egy konyhai késes aprítóval lepürésítünk. Egy serpenyőben pici olívaolajra dobjuk a pépes sült fokhagymát, felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a mascarponét, sózzuk, borsozzuk, habverővel simára keverjük, miközben egyet rottyan és készen van.
A közben kifőzött gnocchit a fokagymás szószba tesszük, összeforgatjuk, hogy minden egyes darabot bevonjon a sűrű, gazdag szósz.

A parmezánropogós úgy készül, hogy a frissen lereszelt parmezánt egy tapadásmentes serpenyőbe szórjuk, amely alatt közepes láng van, elegyengetjük, hogy minél formásabb legyen, majd megsütjük, átfordítjuk, megsütjük a másik oldalát is. Amíg még meleg, formázható, ha kihűlt ropogós lesz. Én most egy fakanál nyelére csavartam fel és vártam cseppet, míg hűl.
A tejfölhabhoz a tejfölt és a tejszínt a szifonba rakjuk, majd úgy járunk el, mint egy sima tejszínhab készítésekor.

Tálalás.

A tányérra (lehetőleg mélytányér) teszünk egy adag gnocchit, majd egy szép csokor bébispenótot, nyomunk rá a tejfölhabból és díszítjük a parmezánropogóssal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...