Hozzávalók:
1 gyümölcsaszalvány lap (esetemben szilvás)
50 dkg túró
10 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
300 gr natúr joghurt
20 gr porzselatin
2 dl víz
Elkészítése:
A vízben elkeverjük a porzselatint, majd felfőzzük és hagyjuk visszahűlni. A túrót szitán áttörjük, hogy minden csomótól megszabaduljunk. Összekeverjük a joghurttal, belekeverjük a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd a langyosra hűlt zselatint és habverővel alaposan eldolgozzuk.
Kiterítjük a gyümölcsaszalvány lapot, rásimítjuk a túrókrémet és hagyjuk kicsit dermedni, majd amennyire szorosan csak tudjuk, feltekerjük.
Hűtőbe tesszük és várunk, míg teljesen áthűl és a túrókrém megdermed.
Ezt követően ízlés szerinti vastagságú szeletekre vágjuk és fogyasztható is.
Roppant könnyű, frissítő finomság.
Nagyon jó ötlet, tetszik! :)
VálaszTörlésÉs milyen finom volt...
Törlés