Nem igazán elegáns az elnevezése ennek az ételnek. Ez egy impresszió gombára, májra és rizsre. Fél óra az egész és egy tartalmas, de azért könnyed vacsora lesz az eredmény. Amolyan "magyaros rizottó", vagy "puszta-paella". Annyira nem kifinomult, de azért nagyon is finom.
Hozzávalók:
25 dkg gomba (tetszés szerint, én most fehér csiperkével készítettem)
25 dkg csirkemáj (szívvel együtt)
1 közepes fej vöröshagyma
1 bögre rizs (2,5 dl)
bors, majoránna, leveskocka, só
víz, étolaj
Elkészítése:
Tekintettel arra, hogy itt most aztán tényleg minden az egyszerűségről szól, nem úgy főzzük meg az ételt, mintha rizottót készítenénk. Egyszerűen csak a leveskockából vízzel készítünk egy alaplét egy fazékban, amibe beleöntjük a rizst és főzni kezdjük. Rizse válogatja, körülbelül 15-20 perc alatt megfő a rizs.
Ha szerencsénk van, akkor a rizs is megpuhul, mire végzünk ezekkel. A riszt leszűrjük, majd a gombás májhoz adjuk és összeforgatjuk. A rizs levét ne dobjuk ki, mert annak érdekében, hogy jó szaftos legyen az ételünk a rizs főző levéből merünk rá egy keveset, amennyit kíván. Ha összeforgattuk, összedobáltuk a serpenyőben az ételt, akkor eljött az ideje a kóstolásnak. Ha már minden benne van, akkor kóstoljunk egyet és ha kell, akkor most jött el az ideje a sózásnak, ízlésünk szerint.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése