Oldalak

2015. április 12., vasárnap

Karamellás bögrés

Ez is egy olyan süti, hogy "hamar kellene, egyszerű legyen, most jutott eszembe és nincs semmi hozzávaló". Tehát annyi az egész, hogy benézünk a konyhaszekrénybe és összedobáljuk. A tészta egy egyszerű bögrével kimérhető gyorsaság, a krém pedig olyan, amilyen pudingot éppen találunk otthon. Mivel nekem karamellás pudingom volt, így karamellásként született meg. Nagyon gyors, nagyon egyszerű és nagyon finom.

Hozzávalók (a bögre tetszőleges méretű, kb. 3-4 dl-es)

Tésztához:

1 bögre cukor
1 bögre tejföl
1/2 bögre étolaj
2 bögre liszt
2 csomag vaníliás cukor
2 egész tojás
1 csomag sütőpor
2 evőkanál natúr kakaópor
1 evőkanál rum

Krémhez:

1 csomag tetszőleges ízű puding
0,5 liter tej
4 kanál cukor

Tetejére:

porcukor

Elkészítése:

A cukrot, a vaníliás cukrot a tojásokkal habosra verjük. Beledolgozzuk a tejfölt, az étolajat, a rumot. Az alapba keverjük a lisztet, a kakaóport és a sütőport, így a tésztánk el is készült.

A tésztát két részre osztjuk, majd kb. 30*40 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 °C-ra előmelegített sütőben (gázon közepesnél nagyobb fokozat) 10-12 perc alatt megsütjük. A megsült tésztát hűlni hagyjuk.

Megfőzzük a pudingot, majd a két lap közé töltjük és a sütemény készen van. A kész süteményt egy órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy a puding rendesen megdermedjen, tálaláskor porcukorral megszórjuk, majd ízlés szerint felszeleteljük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése