Cseréljünk receptet, főzzünk és süssünk, mert ez a tevékenység az egyszerűsége mellett a szeretet szócsöve is.
Hozzávalók:
50 dkg félzsíros túró
1 csomag vaníliás pudingpor
2 csapott evőkanál búzadara
2 csomag vaníliás cukor (vagy egy rúd vanília kikapart belseje)
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
15 dkg kristálycukor
10 dkg sótlan vaj
3 egész tojás
Elkészítése:
Készítsük elő a tortaformát (vagy sütőformát), vajazzuk ki, béleljük ki sütőpapírral, ahogy szoktuk, ahogy szeretjük és amilyen formánk van. A tortát 20-tól 24 cm-es formáig érdemes sütni, ez is ízlés kérdése, hogy magasabb, vagy vékonyabb végeredményt szeretnénk. Én 22 cm-es formában sütöttem.
Előbb keverjük össze a száraz hozzávalókat. Keverjük össze a túrót, a pudingport, a vaníliás cukrot, a sütőport és a búzadarát. Ha homogénebb végeredményt szeretnénk, akkor a túrót áttörhetjük egy szitán (ha plusz mosatlan edényt akarunk, akkor pláne tegyük meg). A tojások sárgáját a cukor 2/3 részével fehéredésig keverjük, majd a vajjal tovább habosítjuk. A tojások fehérjét a csipet sóval és a cukor 1/3 részével felverjük. Nem kell kőkeményre verni, csak legyen meg a hab (a csúcsa konyuljon le, ha a habverővel kiemelünk egy darabot).
Miután minden rész készen van, már csak össze kell állítani a tésztát, de előbb kezdjük el a sütőt előmelegíteni, 200 °C-ra, alsó-felső sütési módban.
A száraz alapba beleforgatjuk a tojássárgás krémet, majd következik a felvert fehérje, amivel úgy forgatjuk össze, hogy nem tüntetjük el belőle a levegőt.
A kész, szépen elkevert alapot öntsük a formába és toljuk a sütőbe. Tűpróbáig süssük, ami 40-50 perc sütési időt feltételez úgy, hogy figyeljük és amint nem ragad a tűre, rögtön vegyük ki. Ha túlsütjük, akkor akármilyen jó a recept, de száraz lesz az eredmény.
A kész tortát hagyjuk hűlni, majd tálalhatjuk, ízlés szerint porcukor szórással, sodóval, bármivel, ahogy szeretjük. Tényleg érdemes kipróbálni, mert finom...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése