Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2019. augusztus 4., vasárnap

Barackos túrókrém

Egy egyszerű, könnyű, nyári finomság. Nem csak barackkal, hanem bármilyen, ízlésünk szerinti gyümölcs felhasználásával készülhet. Leginkább üvegpohárban (fagyiskehelyben) mutat jól, ahol az egyes rétegek szépen látszanak. Érdemes kísérletezni a különféle gyümölcsökkel, amelyekből remek pürék, szószok készíthetők.

Hozzávalók (6-8 személyre):

A túrókrémhez:

50 dkg túró
25 dkg mascarpone
6 nagy evőkanál görög joghurt
1 rúd vanília magja
6 evőkanál porcukor
1 citrom/lime reszelt héja (ízlés szerint)

A szószhoz:

1 kg sárga húsú őszibarack (hiányában a tavalyi befőtt a polcról)
néhány evőkanál cukor
pici víz
1 csipet szódabikarbóna
1 evőkanál zselatinpor (elhagyható)

Elkészítés:

A túrókrémhez a hozzávalókat alaposan leturmixoljuk, hogy egy teljesen homogén szerkezetű, közepesen lágy, állagát megtartó krémet kapjunk. Kóstolás után ízlésünk szerint korrigáljuk és készen is van.

Ez a krém már önmagában fogyasztható, nem kell többé vaníliás túrókrémet vásárolni az üzletben, mert pont annyira finom az íze és az állaga is. A gyümölcsből készült szósz, már a csak a hab a tortán..., esetemben őszibarackból.

A cukorból és néhány evőkanál vízből karamellt készítünk, a karamellre dobjuk a héjától és magjaitól megszabadított barackokat, majd puhára pároljuk. Ha a gyümölcs már puha, akkor alaposan leturmixoljuk, hozzáadjuk a szódát és a zselatinport, majd hideg vízbe állítjuk és kavargatva gyorsan lehűtjük.

Tálalás:

Az üvegpohárba/fagyis kehelybe rétegezzük a gyümölcsszószt és a túrókrémet, tetejére egy szelet barack és mentalevél kerül a "pucc" miatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...