Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2022. január 3., hétfő

Füstölt lazackrémmel töltött kosárka

Ez az igen puccosnak kinéző előétel falatka néhány hozzávalóból pár perc alatt elkészíthető. Nem kell túlgondolni, de tuti, ha ilyet kapnak a vendégek, akkor szerintem ott lesz a "húha" faktor a szájukban. Jellemzően a karácsonyi szezonban jut eszünkbe halat enni, pedig füstölt lazac is kapható egész évben. A leveles tésztából készült kosárka készen kapható, ne vegyük el a kedvünket a főzéstől, ha jó minőségű félkész termékkel rásegíthetünk a konyhai tündibündizésre, akkor használjuk ki. Nincs ebben semmi szégyen szerintem. Ha ilyen kosárkát nem kapunk esetleg, akkor pogácsaszaggatóval szaggassunk jó minőségű kovászos kenyérből kis köröket, kicsit pirítsuk meg, úgy is nagyon finom lesz...


Hozzávalók (kb 12-16 darab falatkához):

10 dkg füstölt lazac

10 dkg mascarpone

1 púpozott evőkanál tejföl

pár csepp friss citromlé (esetleg lime leve)

frissen tekert bors (só ízlés szerint)

friss kapor


Elkészítése:

Az elkészítése nagyon egyszerű. Egy kétkéses aprítóval összedolgozzuk a halat (egy pici darabot félreteszünk a tálaláshoz), a mascarponét, a tejfölt, a frissen tekert borsot és a citromlevet. Jó sokáig járassuk a gépet, hogy finom krémet kapjunk. Ha a krém kész (lazacrózsaszínben pompázik), akkor finomra vágott kaporral ízesítjük (ami a képen nem látszik, mert elfelejtettem belerakni), de ezt már ne a géppel, csak finoman, kézzel keverjük bele, nehogy bezöldüljön a krém, majd kóstoljuk meg. Ha erősebb ízű krémet szeretnénk, akkor tegyünk még hozzá a lazacból (a kóstolás után menjen tehát bele a kapor), a sóval vigyázzunk, mert a finom füstölt lazac aromáját elnyomhatjuk, ha túlsózzuk. Én egyáltalán nem tettem hozzá plusz sót.

Tálaláskor a kosárkába nyomjuk a krémet csillagcsöves nyomózsákkal, tetejére pici lazacdarab és kaporlevél kerül díszítésnek, és az ízeket fokozandó. Ha kenyeret szaggatunk, akkor a kis köröket kicsit megpirítjuk és ha kihűlt, akkor nyomjuk rá a krémet.

Ennyi. Gyors és nagyon finom előétel, vagy nasi, vérmérséklettől függően.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...