Hozzávalók (kb 12-16 darab falatkához):
10 dkg füstölt lazac
10 dkg mascarpone
1 púpozott evőkanál tejföl
pár csepp friss citromlé (esetleg lime leve)
frissen tekert bors (só ízlés szerint)
friss kapor
Elkészítése:
Az elkészítése nagyon egyszerű. Egy kétkéses aprítóval összedolgozzuk a halat (egy pici darabot félreteszünk a tálaláshoz), a mascarponét, a tejfölt, a frissen tekert borsot és a citromlevet. Jó sokáig járassuk a gépet, hogy finom krémet kapjunk. Ha a krém kész (lazacrózsaszínben pompázik), akkor finomra vágott kaporral ízesítjük (ami a képen nem látszik, mert elfelejtettem belerakni), de ezt már ne a géppel, csak finoman, kézzel keverjük bele, nehogy bezöldüljön a krém, majd kóstoljuk meg. Ha erősebb ízű krémet szeretnénk, akkor tegyünk még hozzá a lazacból (a kóstolás után menjen tehát bele a kapor), a sóval vigyázzunk, mert a finom füstölt lazac aromáját elnyomhatjuk, ha túlsózzuk. Én egyáltalán nem tettem hozzá plusz sót.
Ennyi. Gyors és nagyon finom előétel, vagy nasi, vérmérséklettől függően.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése