Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2022. június 12., vasárnap

Csirkeszív grillen


Csirkeszív. Első hallásra fura lehet, hiszen ez egy erősen olyan alapanyag a konyhában, hogy valaki vagy megeszi, vagy nem. És még van pár ilyen alkatrésze a csirkének, mondjuk a kaparója, a kakashere, a háta. A kaparót is valaki vagy élvezettel cuppogja, vagy kitúrja a tányérból. De például a szív érdemes lehet arra, hogy az ember nyitott legyen és megkóstolja. Igazából tiszta izom és meglepően jó az íze és az állaga, bár első hallásra nem tűnhet úgy. Kísérletezni kell mindig, új alapanyagokat, ízeket kipróbálni. Jó segítség volt nekem ebben a Bűvös Szakács (a Magyar Gasztronómiai Egyesület partnere), ahol sok inspirációt lehet szerezni és ha hagyjuk magunkat meggyőzni, akkor meglepően érdekes és finom dolgokat fedezhetünk fel.


Hozzávalók (kb 2-4 személyre, attól függően mennyire jön be a dolog):

500 gr csirkeszív

grillnyársak

füstölt só

szemes bors frissen őrölve

pár csepp étolaj


A mártogatóshoz:

1 kis fej lilahagyma

1 nagy gerezd fokhagyma

egy csokor petrezselyem zöldje (ha sikerül beszerezni, koriander zöldje)

fehér szezámmag

szójaszósz

szezámolaj

olívaolaj

színes bors


Elkészítése:

Ajánlom az inspirációt adó recept elkészítését, de abban vannak olyan hozzávalók, amiket nem tartunk feltétlenül otthon. Az én verzióm egyszerűbb, a technika a lényeg igazából, mindenki saját ízlésére formálhatja aztán.

A szíveket előkészítjük, ami annyit jelent, hogy a szív tetejét levágjuk (ahol az erek látszanak és kicsit zsíros is lehet), majd hosszában kettévágjuk úgy, hogy egyben maradjon (mint egy nyitott szelet hús). Ezeket a félbevágott szíveket aztán a kisebb méretű grillnyársra húzzuk, hogy szépek, egyenesek maradjanak. Ezt követően a szívnyársakat pár csepp olajjal megolajozzuk, sózzuk, borsozzuk (frissen tekerünk rá borsot) és a nagyon forró grillen oldalanként 2-4 percig sütjük. Ennyi az egész.

A mártogatóshoz minden hozzávalót nagyon finomra vágunk, majd a nyársakra, vagy a nyársak mellé tesszük, hogy mindenki tunkolhassa.

Egy grillezés méltó fogása lehet, először lehet félve nyúlnak hozzá, de ha megkóstolják, lehet kevés is lesz...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...