Hozzávalók (kb 2-4 személyre, attól függően mennyire jön be a dolog):
500 gr csirkeszív
grillnyársak
füstölt só
szemes bors frissen őrölve
pár csepp étolaj
A mártogatóshoz:
1 kis fej lilahagyma
1 nagy gerezd fokhagyma
egy csokor petrezselyem zöldje (ha sikerül beszerezni, koriander zöldje)
fehér szezámmag
szójaszósz
szezámolaj
olívaolaj
színes bors
Elkészítése:
Ajánlom az inspirációt adó recept elkészítését, de abban vannak olyan hozzávalók, amiket nem tartunk feltétlenül otthon. Az én verzióm egyszerűbb, a technika a lényeg igazából, mindenki saját ízlésére formálhatja aztán.
A szíveket előkészítjük, ami annyit jelent, hogy a szív tetejét levágjuk (ahol az erek látszanak és kicsit zsíros is lehet), majd hosszában kettévágjuk úgy, hogy egyben maradjon (mint egy nyitott szelet hús). Ezeket a félbevágott szíveket aztán a kisebb méretű grillnyársra húzzuk, hogy szépek, egyenesek maradjanak. Ezt követően a szívnyársakat pár csepp olajjal megolajozzuk, sózzuk, borsozzuk (frissen tekerünk rá borsot) és a nagyon forró grillen oldalanként 2-4 percig sütjük. Ennyi az egész.
A mártogatóshoz minden hozzávalót nagyon finomra vágunk, majd a nyársakra, vagy a nyársak mellé tesszük, hogy mindenki tunkolhassa.
Egy grillezés méltó fogása lehet, először lehet félve nyúlnak hozzá, de ha megkóstolják, lehet kevés is lesz...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése