Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2022. június 12., vasárnap

Tejszínes sertésszív gombával és zöldségekkel

 

Csirkeszív után sertésszív. Amiket a csirke esetében, a sertés (vagy esetleg marha) esetében is elmondom, hogy meglepően finom ételt készíthetünk belőle, még akkor is, ha kilépünk esetleg a komfortzónánkból. Kísérletezzünk bátran, én is ezt teszem, mert előfordulhat, hogy olyan alapanyagba botlunk, amivel kapcsolatosan megváltozik a véleményünk.

Hozzávalók (4 személyre):

1 kg sertésszív

25 dkg vegyes gomba (ízlés szerint)

két nagy marék zsenge zöldborsó

2,5 dl zsíros tejszín

1 nagyon nagy fej vöröshagyma

1 nagyon nagy csokor petrezselyem zöldje

jó pár dundi gerezd fokhagyma

ízlésünk szerint további zöldségek (sárgarépa, padlizsán, cukkini, bármi, ami szimpatikus)

olívaolaj

bors

chili


Elkészítése:

Habitusunknak és gyakorlatunknak megfelelően előkészítjük a szívet. Én alaposan lefejtettem róla minden olyan részt, ami nem tűnt annyira szimpinek, ha valaki már főzött ilyen alapanyagból, akkor lehet, hogy máshogyan készíti elő. Én próbáltam a szín szívhúst kinyerni, minden ér, billentyű és egyéb rész nélkül. Felcsíkoztam, majd 65 °C-os sos-vide következett 5 órán keresztül. Ha ezt nem tudjuk megvalósítani, akkor a szívhúst kezdjük el pirítani olívaolajon, majd párolni addig, amíg a kellő puhaságot eléri. Ha vákuum alatt főzünk, akkor ezt az időt megtakarítjuk, a zacskóból kivett húst pirítsuk át kevés olívaolajon, innentől ugyan az a technika.

Ha a hús puha (és zsírjára pirítottuk újra), akkor mehet bele a nagyobb darabokra vágott hagyma, amit kissé lepirítunk, hogy színe legyen, rászórjuk a chilit, majd mehet rá a többi zöldség, gomba. Összepirítjuk, összeforgatjuk, a zöldségek maradjanak roppanósak, rászórjuk a finomra vágott fokhagymát, felöntjük tejszínnel, beforraljuk, ha már jó sűrű a mártás, mehet bele a zsenge zöldborsó, majd ha lekapcsoljuk a tüzet, akkor gazdagon megszórjuk a petrezselyem zöldjével, amit csak durvára vágunk.

Körete lehet rizs, tészta, de a bulgur is kiváló alternatíva.

Kellemes ízutazást kívánok...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...