Hozzávalók (4 személyre):
1 kg sertésszív
25 dkg vegyes gomba (ízlés szerint)
két nagy marék zsenge zöldborsó
2,5 dl zsíros tejszín
1 nagyon nagy fej vöröshagyma
1 nagyon nagy csokor petrezselyem zöldje
jó pár dundi gerezd fokhagyma
ízlésünk szerint további zöldségek (sárgarépa, padlizsán, cukkini, bármi, ami szimpatikus)
olívaolaj
só
bors
chili
Elkészítése:
Habitusunknak és gyakorlatunknak megfelelően előkészítjük a szívet. Én alaposan lefejtettem róla minden olyan részt, ami nem tűnt annyira szimpinek, ha valaki már főzött ilyen alapanyagból, akkor lehet, hogy máshogyan készíti elő. Én próbáltam a szín szívhúst kinyerni, minden ér, billentyű és egyéb rész nélkül. Felcsíkoztam, majd 65 °C-os sos-vide következett 5 órán keresztül. Ha ezt nem tudjuk megvalósítani, akkor a szívhúst kezdjük el pirítani olívaolajon, majd párolni addig, amíg a kellő puhaságot eléri. Ha vákuum alatt főzünk, akkor ezt az időt megtakarítjuk, a zacskóból kivett húst pirítsuk át kevés olívaolajon, innentől ugyan az a technika.
Ha a hús puha (és zsírjára pirítottuk újra), akkor mehet bele a nagyobb darabokra vágott hagyma, amit kissé lepirítunk, hogy színe legyen, rászórjuk a chilit, majd mehet rá a többi zöldség, gomba. Összepirítjuk, összeforgatjuk, a zöldségek maradjanak roppanósak, rászórjuk a finomra vágott fokhagymát, felöntjük tejszínnel, beforraljuk, ha már jó sűrű a mártás, mehet bele a zsenge zöldborsó, majd ha lekapcsoljuk a tüzet, akkor gazdagon megszórjuk a petrezselyem zöldjével, amit csak durvára vágunk.
Körete lehet rizs, tészta, de a bulgur is kiváló alternatíva.
Kellemes ízutazást kívánok...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése