Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2012. április 15., vasárnap

Néró teasütemény

Vannak olyan dolgok, amiket talán kényelmesebb megvenni cukrászdában. Erre jöttem rá, miközben készítettem ezt a teasüteményt. Nem véletlenül adják 2 000 Ft-ért kilóját. Ha mi készítjük, akkor azonban elmondhatjuk, hogy házi, ezért jobb, mint a bolti. Minden esetre kicsit macerás elkészíteni, de megéri a fáradozást. Mondjuk amilyen tojás árak vannak mostanában, tényleg csak ez az egyetlen oka, hogy az ember belekezd. Hogy házi...

Hozzávalók:

30 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
25 dkg vaj (vagy margarin)
1 csomag vaníliás cukor
1 db citrom lereszelt héja
10 db tojás sárgája
baracklekvár
pár darab húsvéti csokifigura

Elkészítése:

A vajat a porcukorral habosra keverjük. Ezt követően beleszórjuk a reszelt citromhéjat -ami elhagyható- és a vaníliás cukrot, majd egyesével beledolgozzuk a tojások sárgáját. Ha a tojássárgák is benne vannak, akkor beleforgatjuk a lisztet. Ezt már fakanállal tegyük, ne géppel.

Ezt követően kezdődhet a sütés. A sütőt 180 °C-ra melegítjük légkeveréssel (gázon nagy fokozat). A tepsit sütőpapírral béleljük, amit érdemes rögzíteni a tepsiben. Ezt lehet például egy kis darabka tésztával, amit a papír 4 sarka alá teszünk, a lényeg, hogy ne mozogjon a papír a tepsiben, mert képtelenség lesz a kis halmokat megcsinálni a tésztából. A tésztát, amelynek az állaga szép sima és egy jó kemény főzött krémhez hasonló állagú nyomózsákba rakjuk és egy sima csővel kis halmokat teszünk a sütőpapírra. Ezek a halmok 3-5 cm körüli méretűek legyenek, és törekedjünk arra, hogy egyforma méretűekre készítsük őket (és persze páros számban). Ez a sütemény készítésének legmacerásabb része, ezért kellő türelemmel végezzük ezt a mutatványt. A süteményeket ezt követően a felmelegedett sütőben 4-6 perc alatt szép világos barnára sütjük, majd a tepsiből kiszedve hagyjuk kihűlni. Ha az összes tészta megsült és kihűlt, akkor kezdődhet a töltés (a kis halmok sülés közben félgömb alakot vesznek majd fel, vegyük figyelembe azt is, hogy terülnek, ezért hagyjunk helyet közöttük).
A megsült tésztafélgömböket összepárosítjuk méret szerint és baracklekvárral összeragasztgatjuk őket. A lekvár inkább sűrű fajta legyen, mint híg, mert akkor szétfolyik az egész. Ha túl folyós lekvárunk van, akkor egy kis étkezési keményítővel kössük be.

Ha készen vagyunk a párosítással és töltéssel, akkor melegítsük fel a csokit és egy kanál segítségével a folyós csokiból húzzunk csíkokat a süteményünk tetejére, nonfiguratív módon.

A kész süteményt pihentessük pár órát, hogy kellően megpuhuljon és fogyasztható is.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...