Összes oldalmegjelenítés

2012. február 12., vasárnap

Tejfölös-húsos tészta

Amikor csirkemellet veszek, akkor a filékről mindig leszedem a kis szüzet, amit külön használok fel. Például egy ilyen egyszerű és gyors ételhez, amelynek az elkészítése pont annyi idő, mintha a zacskós tésztát készítenénk el. Csakhogy ez nem zacskós!

Hozzávalók:

csirkemell filé leeső darabjai (kis szűz), vagy egész csirkemell
1 közepes fej vöröshagyma
pár evőkanál étolaj vagy zsír
2 kis pohár zsíros tejföl
só (ételízesítő, leveskocka), bors, paprika, őrölt kömény
30 dkg tészta (csavartcső, szarvacska, kagyló, ízlés szerint bármi hasonló fajtájú)

Elkészítése:

A tésztát sós vízben megfőzzük olyanra, ahogy szeretjük. Leszűrjük.

tejfölös-húsos tészta
A feldarabolt csirkemellből főzünk egy pörköltet. A zsiradékban a finomra vágott hagymát aranybarnára sütjük, a tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával, kevés vízzel felöntjük és forraljuk. Közben sózzuk (vagy ízlésünknek megfelelően ízesítjük), borsozzuk, őrölt köményt adunk hozzá. Ha a hagymánk puhul, akkor a csirkemellet is hozzáadjuk, átforgatjuk és megfőzzük. Ez nagyon gyorsan történik, hiszen a csirkemell néhány perc alatt átfő. Ha kész, akkor hozzáöntjük a zsíros tejfölt, pár percig forraljuk, majd a leszűrt tésztát hozzáöntjük és összeforgatjuk.

Tálalhatjuk is. Az egész nagyjából fél óra volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...