Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2015. február 8., vasárnap

Baconbe tekert fasírt sütőben sütve

Kár, hogy nem én találtam ki ezt a receptet, mert biztosan nagyon büszke lennék magamra. Nem emlékszem sajnos már, hogy melyik blogon láttam először, de tele van az internet a recepttel, mert annyira finom, hogy hamar népszerűvé vált. Könnyen és gyorsan előkészíthető, aztán a sütőben szépen megsül, így jut idő másra is. Valószínű, hogy innentől így fogom készíteni a fasírtot, mert nagyon finom.

Azért, hogy még egyszerűbb legyen az egész, én készen kapható fasírt fűszerport használok a hús ízesítésére, amely azon túl, hogy egyszerűbb (hiszen minden fűszer benne van már), tapasztalataim szerint nem terheli meg annyira a gyomrot.

Hozzávalók (4-6 személyre):

1 kg darált hús (sertés comb vagy lapocka)
1 csomag fasírt fűszerkeverék (esetemben Kotányi)
1 nagy csomag (vagy 2 kis csomag) szeletelt bacon (kb 30 szelet)
2 egész tojás
2 db száraz zsemle (vagy két nagy szelet szikkadt kenyér)
víz
olívaolaj

Elkészítése:

A száraz zsemlét (kenyeret) vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és a darált húsra morzsoljuk. Ha nem bízunk abban, hogy kellően homogénre sikerül szétmorzsolnunk a zsemlét, akkor daráljuk le a hússal együtt. A többi hozzávalót is beletesszük és alaposan összedolgozzuk. Ízlés szerint rakhatunk bele aprított petrezselymet, újhagyma zöldjét, szeletelt gombát is, ami jól esne), de alapvetően készen vagyunk. Én megkóstolom mindig a masszát, de ez egyéni hozzáállás kérdése, jobb nem a véletlenre bízni, mert ha utólag, fogyasztásakor sózzuk, az nem olyan.

A kész masszával aztán nincs más dolgunk, mint ízlés szerinti méretű fasírtokat formázni. Először egy golyót gyúrunk, aztán szépen egyenletesen ellapogatjuk, majd két szelet bacon következik, amibe keresztbe belecsomagoljuk a kis drágáinkat, aztán egy olívaolajjal megloccsantott, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket (így kevesebbet kell mosogatni). Ha minden fasírt a tepsiben van, akkor 180 °C-ra előmelegített légkeveréses sütőbe tesszük (gázon nagyobb fokozat), ahol 45-50 perc alatt készre sütjük.

Körete lehet párolt rizs, krumplipüré, ha elég nagy a tepsi, akkor előfőzött darabolt krumplit is tehetünk mellé, hogy együtt süljenek. Nagyon finom másnap is hidegen egy finom friss zsemlébe rakva, esetleg egy kis csípős csalamádét rábiggyesztve.

Én azt mondom, hogy ez a fasírtok új dimenziója, érdemes kipróbálni!




1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...