Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2015. április 12., vasárnap

Karamellás bögrés

Ez is egy olyan süti, hogy "hamar kellene, egyszerű legyen, most jutott eszembe és nincs semmi hozzávaló". Tehát annyi az egész, hogy benézünk a konyhaszekrénybe és összedobáljuk. A tészta egy egyszerű bögrével kimérhető gyorsaság, a krém pedig olyan, amilyen pudingot éppen találunk otthon. Mivel nekem karamellás pudingom volt, így karamellásként született meg. Nagyon gyors, nagyon egyszerű és nagyon finom.

Hozzávalók (a bögre tetszőleges méretű, kb. 3-4 dl-es)

Tésztához:

1 bögre cukor
1 bögre tejföl
1/2 bögre étolaj
2 bögre liszt
2 csomag vaníliás cukor
2 egész tojás
1 csomag sütőpor
2 evőkanál natúr kakaópor
1 evőkanál rum

Krémhez:

1 csomag tetszőleges ízű puding
0,5 liter tej
4 kanál cukor

Tetejére:

porcukor

Elkészítése:

A cukrot, a vaníliás cukrot a tojásokkal habosra verjük. Beledolgozzuk a tejfölt, az étolajat, a rumot. Az alapba keverjük a lisztet, a kakaóport és a sütőport, így a tésztánk el is készült.

A tésztát két részre osztjuk, majd kb. 30*40 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 °C-ra előmelegített sütőben (gázon közepesnél nagyobb fokozat) 10-12 perc alatt megsütjük. A megsült tésztát hűlni hagyjuk.

Megfőzzük a pudingot, majd a két lap közé töltjük és a sütemény készen van. A kész süteményt egy órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy a puding rendesen megdermedjen, tálaláskor porcukorral megszórjuk, majd ízlés szerint felszeleteljük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...