Emlékeztem, hogy valamelyik blogon olvastam egy gyors kakaós csiga receptről, amelyiknek nem kelt tésztája van, sőt, ezen kívül túró kell bele. Persze, hogy akkor nem találom meg, amikor megsütném. Hosszas keresgélés után aztán ráakadtam a Barbi konyhája blogon a receptre, amit megsütöttem. Szkeptikus voltam, hogy milyen lesz, mert a hozzávalók alapján "furcsának" tűnt a tészta, azonban rettentően egyszerű elkészíteni és egyáltalán nem volt vele probléma. Nagyon finom kakaós csiga recept, amit érdemes kipróbálni, főleg azoknak, akik nem szeretnek a kelt tésztával bíbelődni. Apró változtatás volt a recepten, a tölteléket én olvasztott margarin és cukrozott kakaópor felhasználásával készítettem, mert így szoktam meg és ez bevált, ezen kívül követtem az eredeti receptet.
Hozzávalók a tésztához:
25 dkg túró
25 dkg liszt
50 ml tej
5 evőkanál olaj
10 dkg porcukor
csipet só
fél csomag sütőpor
A töltelékhez:
5 dkg olvasztott margarin
Elkészítése:
A túrót és a porcukrot robotgéppel összekeverjük, fokozatosan hozzáadjuk a tejet, majd az olajat. Ezután már kézzel dolgozzuk bele a sütőporral elkevert lisztet. Lisztezett felületen kinyújtjuk, rákenjük a margarinos kakaókrémet, majd
feltekerjük és kb. 2 cm-es csigákat vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt
tepsibe tesszük és légkeveréssel 180 °C-on (gázon közepesnél nagyobb fokozaton) 10-15 perc alatt készre sütjük. Az idő azért nem pontosan meghatározott, mert a színe ízlésünk szerint alakulhat, van, aki sötétebben szereti, van, aki világosabban. Nagyon kiszárítani azért nem kell.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése