Újra működik a számítógép. A mézes zserbó receptje már a blogon van, mert már korábban megsütöttem és felraktam, így még egyszer nem kell. Ma szokásos vasárnapi húsleves, rántott karfiol, rántott gomba és rántott hús volt az ebéd. Ezen kívül készítettem még tokányt is. Mondanám, hogy hentes tokány, de mégsem az. A hentes tokány receptje lett alapul véve, viszont vannak benne apróbb változtatások, amely miatt már nem lehet annak nevezni. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető étel, tényleg pillanatok alatt készen van.
Hozzávalók:
25 dkg csirkemell
5 dkg füstölt zsírszalonna
10 dkg angolszalonna (vagy ízlés szerinti sonka)
20 dkg gomba (esetemben barna csiperke)
1 fej vöröshagyma
2 darab paradicsom
6 darab csemege uborka
1 dl tejszín
1 csapott kávéskanál finomliszt
víz
só, bors
Elkészítése:
Érdemes minden hozzávalót feldarabolni, előkészíteni, mert a főzés során csak pakolni kell az edénybe, így fél óra alatt elkészíthető az egész, akkor is neki lehet állni, ha az embernek nincs sok ideje főzni.
Én mindent csíkokra vágtam, de ez ízlés szerinti. Tehát felcsíkoztam a csirkemellet, a gombát, a szalonnát, az angolszalonnát, a hagymát és a csemege uborkát. A paradicsomot leforráztam, lehúztam a héját és ezt az egy hozzávalót csak úgy nagyobb darabokra vágtam.
Köretnek főtt rizst adunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése