Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2014. március 9., vasárnap

Tonhalsaláta

Több halat kellene enni, mert egészséges. Lapult a kamrában néhány tonhal konzerv, így gyorsan összedobtam belőle egy reggelit. Egyszerű, gyors, finom és egészséges is. Olyan hozzávalók kellenek hozzá, amelyek általában megtalálhatóak odahaza, de ha valamelyik nincs, akkor improvizálhatunk is. Kiváló lehetőség a maradékok felhasználására. Nem az a kimondottan fotogén étel, de az ízéért készült...


Hozzávalók:

5 dkg tonhal konzervhús olívaolajban elrakva (gyártója válogatja, hogy mekkora a töltősúlya egy ilyen konzervnek, ha nagyobb az sem baj)
2 evőkanál morzsolt csemegekukorica
2 főtt tojás
1 pici fej lilahagyma, vagy egy pár szál újhagyma
1 szelet friss citrom
1 evőkanál majonéz
só, bors
1-2 evőkanál száraz fehérbor vagy víz

Elkészítése:

A tojásokat főzzük keményre, majd tisztítsuk meg és vágjuk falatnyi darabokra.

A konzerv tonhal olaját leöntjük. Az olajhoz adjuk a majonézt, a szelet citrom frissen kifacsart levét, sózzuk, borsozzuk (lehetőleg frissen őrölt borssal), majd alaposan összekeverjük. Mivel egy kicsit sűrű, így vagy egy pici vizet, vagy egy pici fehérbort öntünk hozzá, amivel ismét alaposan eldolgozzuk, hogy egy kellemes mártást kapjunk.

Egy megfelelő méretű edénykében összekeverjük a kukoricát, a hagymát, majd óvatosan hozzákeverjük a főtt, darabolt tojást és végül, hogy minél kevésbé törjük össze, a tonhalat. A keverékre ráöntjük a szószt, amivel könnyedén összekeverjük és tálalhatjuk is.

Ízlés szerint fogyasztáskor csepegtethetünk rá még pici citromlét, megszórhatjuk esetleg frissen vágott korianderrel, snidlinggel, petrezselyemmel. Ami van otthon és amihez kedvünk van. Ehetjük magában, de rozskenyérből készült pirítóssal, graham zsemlével is finom lesz.

Frissen összeállítva fogyasztjuk, de előző este elkészítve is kitűnő reggeli lesz belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...