Hozzávalók:
5 dkg tonhal konzervhús olívaolajban elrakva (gyártója válogatja, hogy mekkora a töltősúlya egy ilyen konzervnek, ha nagyobb az sem baj)
2 evőkanál morzsolt csemegekukorica
2 főtt tojás
1 pici fej lilahagyma, vagy egy pár szál újhagyma
1 szelet friss citrom
1 evőkanál majonéz
só, bors
1-2 evőkanál száraz fehérbor vagy víz
Elkészítése:
A tojásokat főzzük keményre, majd tisztítsuk meg és vágjuk falatnyi darabokra.
A konzerv tonhal olaját leöntjük. Az olajhoz adjuk a majonézt, a szelet citrom frissen kifacsart levét, sózzuk, borsozzuk (lehetőleg frissen őrölt borssal), majd alaposan összekeverjük. Mivel egy kicsit sűrű, így vagy egy pici vizet, vagy egy pici fehérbort öntünk hozzá, amivel ismét alaposan eldolgozzuk, hogy egy kellemes mártást kapjunk.
Egy megfelelő méretű edénykében összekeverjük a kukoricát, a hagymát, majd óvatosan hozzákeverjük a főtt, darabolt tojást és végül, hogy minél kevésbé törjük össze, a tonhalat. A keverékre ráöntjük a szószt, amivel könnyedén összekeverjük és tálalhatjuk is.
Ízlés szerint fogyasztáskor csepegtethetünk rá még pici citromlét, megszórhatjuk esetleg frissen vágott korianderrel, snidlinggel, petrezselyemmel. Ami van otthon és amihez kedvünk van. Ehetjük magában, de rozskenyérből készült pirítóssal, graham zsemlével is finom lesz.
Frissen összeállítva fogyasztjuk, de előző este elkészítve is kitűnő reggeli lesz belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése