Hozzávalók (2 személyre):
1 nagyobbacska darab csirkemell filé fele
4 szelet érlelt, pácolt sonka (ízlés szerint)
4 szelet camembert vagy brie
1 nagyobb darab paradicsom
1/2 kígyóuborka (kisebb fajta)
5 dkg feta (vagy hasonló fehér sós sajt)
só, bors, olívaolaj
szurokfű, kakukkfű
Elkészítése:
A fél csirkemell filét lapjában, majd keresztben is vágjuk félbe, így négy csinos darab húst kapunk. A húsdarabokat gyengéden klopfoljuk ki, sózzuk, borsozzuk, majd minden szeletre fektessünk egy darab sonkát és egy szelet camembert. Szorosan tekerjük fel, a végeit toljuk be, hogy a sajt ne folyjon ki majd sütéskor, ezután kívülről is sózzuk, borsozzuk. Ha ügyesen csináljuk nem lesz gond a sütésnél. Aki nem biztos magában, tűzze meg fogvájóval.
Egy serpenyőt melegítsünk fel, öntsünk bele olívaolajat és a kis hústekercseinket forgatva, hogy minden oldaluk kellő hőt kapjon, süssük meg. Ez nagyjából oldalanként 4-5 percet jelent. Sütés közben hintsük meg a húsokat szurokfűvel és kakukkfűvel (én szárítottat használtam). Ne szárítsuk ki a húst, mert a csirkemell élvezhetetlenné válik, ha túlsül.
Tálaláskor személyenként két-két darab csirkemell tekercset teszünk a tányérra és a salátát adjuk mellé köretnek.
Könnyű, gyors, finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése