Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2014. május 11., vasárnap

Mediterrán csirkemell

Inspiráló volt a meleg, a sok napsütés, így gondoltam, hogy egy gyors ebéddel "megünneplem" ezt a nyári hangulatot. Mire az ebéd elkészült, addigra viszont ősz lett. Na mindegy, attól még jót ettem. Egy negyed órás étel, ami kertbe kiülős ebédre vagy vacsorára is megteszi, akár grillen elkészítve is.

Hozzávalók (2 személyre):

1 nagyobbacska darab csirkemell filé fele
4 szelet érlelt, pácolt sonka (ízlés szerint)
4 szelet camembert vagy brie
1 nagyobb darab paradicsom
1/2 kígyóuborka (kisebb fajta)
5 dkg feta (vagy hasonló fehér sós sajt)
só, bors, olívaolaj
szurokfű, kakukkfű

Elkészítése:

Tisztítsuk meg a kígyóuborkát, majd ízlés szerint daraboljuk fel. Tegyük egy tálba, majd dobjuk mellé a hasonló méretűre vágott paradicsomot és a fehér sós sajtot. Gyengéden sózzuk, tekerjünk rá friss borsot, locsoljuk meg olívaolajjal és hagyjuk állni kicsit. Ezzel a hús körete megvan.

A fél csirkemell filét lapjában, majd keresztben is vágjuk félbe, így négy csinos darab húst kapunk. A húsdarabokat gyengéden klopfoljuk ki, sózzuk, borsozzuk, majd minden szeletre fektessünk egy darab sonkát és egy szelet camembert. Szorosan tekerjük fel, a végeit toljuk be, hogy a sajt ne folyjon ki majd sütéskor, ezután kívülről is sózzuk, borsozzuk. Ha ügyesen csináljuk nem lesz gond a sütésnél. Aki nem biztos magában, tűzze meg fogvájóval.


Egy serpenyőt melegítsünk fel, öntsünk bele olívaolajat és a kis hústekercseinket forgatva, hogy minden oldaluk kellő hőt kapjon, süssük meg. Ez nagyjából oldalanként 4-5 percet jelent. Sütés közben hintsük meg a húsokat szurokfűvel és kakukkfűvel (én szárítottat használtam). Ne szárítsuk ki a húst, mert a csirkemell élvezhetetlenné válik, ha túlsül.
Tálaláskor személyenként két-két darab csirkemell tekercset teszünk a tányérra és a salátát adjuk mellé köretnek.

Könnyű, gyors, finom.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...