Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2017. május 14., vasárnap

Csirkecomb citrommal és spárgával

Nem látszik ugyan teljes mértékben, mert jól titkolja, de a gyümölcsökből és zöldségekből kikövetkeztethető, hogy tavasz van. Kapható friss spárga, eper, rebarbara, így sok különlegesség készíthető, kihasználva azt a pár hetet, amíg frissen rendelkezésre állnak ezek a finomságok.
Csak azért, hogy ne mindig ugyan az a baconbe tekert spárga és spárgakrémleves készüljön ebből a finom zöldségből (mert éppen spárga van a terítéken), most egy kicsit más jellegű étel került a tányérra. Csak úgy, ahogy eszembe jutott és gondoltam, egyszerűen és gyorsan.

Hozzávalók (4 személyre):

8 db alsó/felső-, vagy 4 db egész csirkecomb (ízlés szerint)
2 egész citrom (esetleg lime)
1 köteg spárga (esetemben zöld)
ízlésünk szerinti hosszúkás tészta (esetemben tagliatelle)
1 evőkanál finomliszt
1 pohár tejföl (esetleg zsíros tejszín)
só, bors, cukor, tárkony, olívaolaj
víz

Elkészítése:

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, meglocsolgatjuk olívaolajjal, majd egy alufóliával lefedett tepsibe rakva a sütőbe toljuk, ahol alsó-felső sütési módon 200 °C-on nagyjából egy óra alatt puhára sütjük. A bőrét én lehúztam, ez ízlés dolga, mint ahogyan az is, ha a hús puha, akkor levesszük-e róla az alufóliát és pirítjuk egy kicsit, hogy a felszíne ropogós legyen. Én így tettem, mert szeretem, ha jó sült.
Amíg a hús a sütőben készül, bőven van idő előkészülni az étel többi részére, ami nem túlzottan bonyolult. A citromokat megmossuk, héjukat lereszeljük, levüket kifacsarjuk. A spárgát blansírozzuk, a vízbe cukrot, sót és pár karika citromot rakunk. A blansírozott spárgát aztán nagyobb darabokra vágjuk, a szára végét eldobjuk (utolsó pár centi, mert nagyon fás lehet). A tejfölt (vagy tejszínt, esetleg vegyesen a kettőt) csomómentesre kavarjuk a liszttel.

A sült csirkecombokat egy megfelelő méretű lábasba rakjuk, mehet mellé a spárga, majd felöntjük azzal a vízzel, amiben a spárgát előfőztük. Nem kell nagyon megúsztatni, de annyit víz kerüljön rá, hogy majd kellő szószunk legyen a végén. Felforraljuk, sűrítjük a habarással, megszórjuk tárkonnyal, beleszórjuk a citromlevet- és héjat. Csak kiforraljuk a liszt ízét és készen van, nem kell tovább főzni.

Amíg az étel készül, a tésztát lobogó sós vízben megfőzzük.

Egy kóstolás és készen is vagyunk. Ennyi az egész.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...