Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2019. február 17., vasárnap

Gnocchi fokhagymakrémmel, bébispenóttal, parmezánropogóssal és tejfölhabbal

Ez egy nagyon gyorsan elkészíthető étel, amely egyszerű hozzávalókat tartalmaz, de ha vágyunk egy kicsit a "puccra", vagy éppen vendégeket várunk, akkor is teljesen jó alternatíva. A fokhagyma így elkészítve nagyon finom, lágy ízű, tartalmas krémmel vonja be a gnocchit, a bébispenót pedig a már a nyakunkon lévő tavaszt engedi közelebb hozzánk.

Hozzávalók (4-6 személyre):

Gnocchi (a bolti zacskós is jó minőségű, de ha valaki nekikezdene, akkor sem bonyolult)
250 gr mascarpone
1,5 dl tejszín
friss bébispenót (lehetőleg ne fagyasztott)
2 nagy fej fokhagyma
olívaolaj
só, bors
parmezán

Elkészítése:

A fokhagymákat úgy, ahogyan vannak betoljuk a 160 °C-os sütőbe és 40 percig sütjük. A megsült fokhagymákból kitoljuk a finom, krémes gerezdeket, amiket szitán átnyomunk, vagy egy konyhai késes aprítóval lepürésítünk. Egy serpenyőben pici olívaolajra dobjuk a pépes sült fokhagymát, felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a mascarponét, sózzuk, borsozzuk, habverővel simára keverjük, miközben egyet rottyan és készen van.
A közben kifőzött gnocchit a fokagymás szószba tesszük, összeforgatjuk, hogy minden egyes darabot bevonjon a sűrű, gazdag szósz.

A parmezánropogós úgy készül, hogy a frissen lereszelt parmezánt egy tapadásmentes serpenyőbe szórjuk, amely alatt közepes láng van, elegyengetjük, hogy minél formásabb legyen, majd megsütjük, átfordítjuk, megsütjük a másik oldalát is. Amíg még meleg, formázható, ha kihűlt ropogós lesz. Én most egy fakanál nyelére csavartam fel és vártam cseppet, míg hűl.
A tejfölhabhoz a tejfölt és a tejszínt a szifonba rakjuk, majd úgy járunk el, mint egy sima tejszínhab készítésekor.

Tálalás.

A tányérra (lehetőleg mélytányér) teszünk egy adag gnocchit, majd egy szép csokor bébispenótot, nyomunk rá a tejfölhabból és díszítjük a parmezánropogóssal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...