Hozzávalók (4 személyre)
500 gr gnocchi (a friss verzió, amit a boltok hűtőiben lehet megtalálni)
6 jó nagy (férfi)marék friss spenót (nagyon összeesik)
250 gr mascarpone
2 dl tejszín
4-5 dundi gerezd fokhagyma
1 evőkanál vaj
só, bors
Elkészítése
Annyira gyorsan elkészül az étel, hogy mire a gnocchi megfő, addigra a szósszal is megleszünk, tehát tényleg nagyon gyorsan.
Feltesszük a vizet főni, amíg felforr, előkészítjük a hozzávalókat. A fokhagymát megtisztítjuk, majd nagyon vékonyan felszeleteljük, a parajleveleket átválogatjuk, megmossuk és leszárazzuk (ha túl hosszú a szára), majd sifonádra vágjuk, de a tálaláshoz elrakunk egy marékkal a legszebbekből.
Ha a víz fő, megsózzuk, majd a gnocchit megfőzzük (amikor feljön a víz felszínére, készen is van, ez pár perc).
Közben egy nagyobb serpenyőben a vajat felolvasztjuk, rádobjuk a szeletelt fokhagymát, pár percig forgatjuk vigyázva, hogy ne színeződjön el. Ha elérte az orrunkat a fokhagyma illata, akkor rádobjuk a vágott spenótot, átforgatjuk a vajon, így összeesik. Közben elkészül a gnocchi, amit kiszedünk a vízből és átforgatjuk a parajos, fokhagymás vajon. Ha mindent bevont a parajos, fokhagymás vaj, akkor mehet rá a mascarpone és a tejszín, borsozzuk, a főzővízzel beállítjuk a szósz sűrűségét (bevonóképes, mártás sűrűségű legyen). Egyet rottyan és kész. Kóstoljuk, ha szükséges sózzuk, majd tálalhatunk is.
Tálaláskor a tányérra szedett krémes szószban tocsogó gnocchi tetejére szórjuk a tálaláshoz elrakott leveleket, díszíti is az ételt, de az íze és állaga is érezhető lesz, mikor fogyasztjuk.
Ennyi. 15 perc. Egyszerű, gyors, finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése