Összes oldalmegjelenítés

2012. január 27., péntek

Tojássaláta




Hozzávalók:


10 db tojás
15 dkg Trappista sajt
15 dkg Karaván sajt
1 közepes fej vöröshagyma
2 kis doboz tejföl (zsírdús)
1 XXL tubus majonéz
só, fehérbors

Elkészítés:


Keményre főzzük a tojásokat, amely a főzéstől számítva közepes lángon kb. 15-20 perc. A megfőtt tojásokat megpucoljuk és a reszelő nagy lyukán lereszeljük.
A reszelő kis lyukán lereszeljük a sajtokat, a vöröshagymát félfőre vágjuk.
Egy nagy tálban habverővel alaposan összekeverjük a majonézt, a tejfölt, sózzuk, borsozzuk.

Összeállítás:



A nagy tálba, amiben már az alap összekeverve vár, beleforgatjuk a tojásokat, a kétféle sajtot és a hagymát.
Összekeverjük, hogy homogén állagú legyen, majd egy tálalásra használt tálba átöntjük.

Ha vendégvárónak szánjuk, vagy kedvünket leljük benne, akkor feldíszíthetjük. Én egy tojással többet szoktam főzni, amit felkarikázok, valami mintában elrendezem, a tojásszeletek közepére piros arany cseppeket teszek, a tetejét vagy apróra vágott lila hagymával, vagy vágott petrezselyemzölddel megszórom, de a fantáziánk szerint bárhogy díszíthetjük.

Pirítóssal, bagett szeletekkel, barna kenyérrel fogyasztjuk.



Elkészítési idő: kb. 30 perc előkészületekkel együtt

1 megjegyzés:

  1. Ebben az oldalban az a jó, hogy minden recept, úgy van jól, ahogy ide levan írva. Nem kell hozzátenni, elvenni belőle, nem ég oda, nem lesz savanyú, ízetlen.
    Nem telik el nap, hogy ne néznék be ide. Mindig találok új recepteket, ötleteket, nem kell gondolkoznom, mit főzzek.
    Egyszerűen IMÁDOM!!!!

    Ajánlanám a szakácskönyv készítését is. Szeretném, este lefekvés előtt lapozgatni, elalvás előtt.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...