Hozzávalók:
30 dkg kifőtt tészta (fusilli, csavart
cső, penne, vagy hasonló fajta)
25 dkg gépsonka (vagy valamilyen
felvágott maradék, füstölt sonka, szalonna, stb.)
15 dkg Trappista sajt (a füstölt sajt
sem rontja el, ha az van otthon)
1 db tojás
0,2 dl tejszín, vagy esetleg egy kis
krémsajt, ha van (mascarpone)
2 kis pohár tejföl (zsíros fajta)
só, bors
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük lobogó, sós vízben, amilyenre szeretjük (al dente vagy puhábbra, ízlés szerint).
A tejszínt enyhén
felverjük, beleforgatjuk a felvert tojást, a
tejfölt, sózzuk, borsozzuk. A sajtok egy részét beleforgatjuk, de csak úgy az
1/3-át. A gépsonkát felkockázzuk vagy csíkozzuk, ízlés szerint és a maszába
keverjük. Ezt követően az egész masszába beleforgatjuk a kifőtt tésztát.
Egy megfelelő méretű tűzálló tepsit vagy
sütőedényt vékonyan kiolajozunk, zsírozunk vagy vajazunk, egy kevés
zsemlemorzsával megszórjuk, hogy befedje mindenhol, az oldalán is. Beleöntjük
az alapunkat, majd a sajttal és kevés zsemlemorzsával megszórjuk a tetejét és a
grill alá tesszük, míg a sajt szépen megpirul. Ha nincs grill fokozat, akkor
250 °C-on sütjük, míg a sajt megpirul. Nem érdemes sokáig sütni, mert
kiszáradhat.
Adagokra felkockázva tálaljuk.
Elkészítési idő: kb. 45 perc előkészületekkel együtt
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése