Összes oldalmegjelenítés

2012. január 27., péntek

Egyszerű rakott tészta


Hozzávalók:


30 dkg kifőtt tészta (fusilli, csavart cső, penne, vagy hasonló fajta)

25 dkg gépsonka (vagy valamilyen felvágott maradék, füstölt sonka, szalonna, stb.)

15 dkg Trappista sajt (a füstölt sajt sem rontja el, ha az van otthon)

1 db tojás

0,2 dl tejszín, vagy esetleg egy kis krémsajt, ha van (mascarpone)

2 kis pohár tejföl (zsíros fajta)

só, bors


Elkészítés:


A tésztát kifőzzük lobogó, sós vízben, amilyenre szeretjük (al dente vagy puhábbra, ízlés szerint).

A tejszínt enyhén felverjük, beleforgatjuk a felvert tojást, a tejfölt, sózzuk, borsozzuk. A sajtok egy részét beleforgatjuk, de csak úgy az 1/3-át. A gépsonkát felkockázzuk vagy csíkozzuk, ízlés szerint és a maszába keverjük. Ezt követően az egész masszába beleforgatjuk a kifőtt tésztát.



Egy megfelelő méretű tűzálló tepsit vagy sütőedényt vékonyan kiolajozunk, zsírozunk vagy vajazunk, egy kevés zsemlemorzsával megszórjuk, hogy befedje mindenhol, az oldalán is. Beleöntjük az alapunkat, majd a sajttal és kevés zsemlemorzsával megszórjuk a tetejét és a grill alá tesszük, míg a sajt szépen megpirul. Ha nincs grill fokozat, akkor 250 °C-on sütjük, míg a sajt megpirul. Nem érdemes sokáig sütni, mert kiszáradhat.



Adagokra felkockázva tálaljuk.



Elkészítési idő: kb. 45 perc előkészületekkel együtt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...