Ez egy kicsit bonyolultabb recept. Vagy nem is bonyolultabb, inkább szöszmötölősebb. Mielőtt leírom elmondom mi történt ma velem. Éppen a vaníliás kosárkákat sütöttem volna a muffinformában, amihez a kis kereszteket akartam előkészíteni. Mivel a múltkor elfogyott a sütőpapír, gondoltam kibontom az újat. Én megszoktam már a "piros alapon fehér betűs" logóval rendelkező cég sütőpapírját, így most is ez lett volna, amit használni akartam. Ebből létezik az a fajta, amit "forma" névvel illettek, amely azt jelenti, hogy 38x42 cm-es tepsi méretű lapokra van felvágva a papír, így roppant kényelmes használni, mert az ember a végén kibontott dobozból a közepénél fogva kihúz egy lapot és pont jó méretű. Kibontottam hát a doboz végét, ahogy kell és húztam volna ki egy lapot, ahogy szoktam. De csak húztam volna. Mert elfelejtették felvágni. Vagy félrecsomagolták. Csak az a baj, hogy ez a sütőpapír 419 Ft-ba került az egyik hipermarketben. Ahhoz azért nem annyira olcsó, hogy félrecsomagolják. És ez egy jó hírű márka...!
A recept.
Hozzávalók:
0.5 kg csirkemell (egy egész, nagyobb méretű csirkemell)
40 dkg színes vegyes zöldség (most egy olyan fagyasztott mixet használtam, ami sárgarépa-brokkoli-borsó-zöldbab-karfiol összetételű volt)
1 csomag szeletelt bacon
0.25 l tejszín
3 db tojás
5 dkg trappista reszelve
3 dkg vaj
2 evőkanál olíva olaj
1-2 dl étolaj
1,5 csésze rizs
só, bors, húsleves kocka
só, bors, húsleves kocka
finom liszt
víz
Elkészítése:
A csirkemellet két felére vágjuk, leszedjük róla a kis szüzet, majd a melleket 3 részre vágjuk lapjában. Sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatás után a felforrósított serpenyőben kevés étolajon megsütjük. Ha készen van kiszedjük és pihentetjük.
Közben egy másik felhevített serpenyőben a vaj és olíva olaj keverékén a fagyasztóból kivet zöldséget párolni kezdjük. Hamar megpárolódik, közben sózzuk.
Az ételünk egy formában fog sülni. Ha a hús és a zöldség is készen van, akkor ideje az egészet összerakni.
Ha megsült, akkor pihentetjük pár percet, majd egy megfelelő méretű edényt alátéve egy határozott mozdulattal átfordítjuk. Ha mindent jól csináltunk, akkor a formából kiesik az egész és természetesen egyben marad.
Ezt követően egy vékony pengéjű éles késsel felszeleteljük és tálaljuk. Párolt rizzsel tálaltam (a receptje a sült csirkecombnál leírva).
Az oldal napról-napra változatosabb a sok új recept miatt, annyira imádom.
VálaszTörlésVendégeket várok hétvégére, tökéletes ötlet, megcsinálom. Remélem sikerül, legalább annyira finomra, amennyire a fényképeken látszik.
Ez a husi isteni finom, és az öcsémnek is nagyon bejött!!!!
VálaszTörlésMentve a kedvencek közé!