Összes oldalmegjelenítés

2012. február 10., péntek

Kefíres lángos

Eszembe jutott, hogy jön a hétvége és megint főzni kellene valamit. Sokszor nehezebb kitalálni, mint megfőzni, gondolom ezzel nem csak én vagyok így... Sokszor olyan ételt készítek, amit gyorsan melegíteni lehet, vagy akár, mivel félkész állapotban van, pár perc alatt elkészül. Ilyen ez a lángos is. A tészta előre bedagasztható és hét közben, akár vacsorára is, pillanatok alatt elkészül a friss, meleg lángos.

Hozzávalók:

85 dkg finomliszt
2 kis pohár kefír
2 darab tojás
3 dkg élesztő
2 dl hideg tej
1 evőkanál só

Elkészítése:

Az élesztőt elmorzsoljuk a lisztben, majd a többi hozzávalót is belerakva egy szép, sima tésztát dagasztunk belőle. Ha nagyon ragadna, akkor kevés lisztet adunk hozzá, ha száraz lenne, akkor kevés tejet öntünk még bele. A kész tészta egy kissé ragadós legyen. Sok múlik a liszt és a kefír minőségétől, de könnyen és gyorsan elkészíthető a tészta.
És nagyjából ennyi.
A kész tészta a hűtő aljában, lehetőleg zárható edényben tárolva, 1-2 hétig is eláll!

Ha ennénk egy friss lángost, akkor csak kiveszünk a tésztából egy adagot, lehetőleg olajos kézzel, majd körkörös mozdulatokkal kihúzzuk a szélét és bő, forró olajban szép aranybarnára sütjük.

Ízlésünknek megfelelően tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...