Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2012. február 10., péntek

Répás süti

Mielőtt bárki "fújolni" kezdene, nem kell! Nem vagyok egy répaevő fajta, de ez nagyon finom, nagyon egyszerű és nagyon gyorsan elkészül (a répa miatt lehet, hogy még egészséges is, süti létére). Ez egy klasszikus bögrés recept, egy bögre és csak pakolni kell az alapanyagokat. Ha nem mondjuk meg a gyereknek mi van benne, tutira megeszi és még ízleni is fog neki.

Hozzávalók:

3 csésze finomra lereszelt sárgarépa
2 csésze finomliszt
2 csésze barna cukor (a sima kristálycukor is jó, a barnától még finomabb lesz)
1 csomag sütőpor
2 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 citrom lereszelt héja
fél csésze étolaj
4 darab tojás
1 vaníliás cukor
1 doboz konzerv ananász felkockázva
ízlés szerint dió, mazsola, mandula, aszalt sárgabarack

Elkészítése:

Egy tálban összekeverjük a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat. Közben egy másik tálban összekeverjük a tojást, az olajat és a cukrot. Ezt követően összekeverjük a két alapot úgy, hogy a nedves anyagokat öntjük a száraz anyagokhoz. Ha összekevertük, akkor jöhet bele a répa, az ananász és kedvünknek megfelelő magok, aszalványok. Nem nagyon tudjuk elrontani, azt tegyünk bele, amit szeretünk.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük az alapunkat, majd 180 °C-os sütőben, légkeveréssel kb. 30 percig sütjük. A sütési idő függ attól, hogy mennyi tésztánk lesz. Gondolom, hogy mostanra felmerült a kérdés, hogy mekkora a bögre. Amekkora bögrénk van. A lényeg az, hogy ugyan az a bögre legyen a mérce minden hozzávaló esetében. Ilyen egyszerű. A kész tésztát akkora tepsibe tesszük, amekkorába kényelmesen belefér (de ne a nagy gáztepsibe, mert akkor azért eléggé lapos lesz). A sütési idő a leírtak miatt egyedileg alakul. A lényeg, mint mindig, most is az, hogy ne szárítsuk ki. Ahogy a tűpróba szerint megsült, vegyük is ki. Érdemes pár órát hűlni hagyni.

Tálalhatjuk magában, porcukorral megszórva, karamellmártással, vaníliafagylalttal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...