Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2012. február 19., vasárnap

Krumplis tészta

Lehet mondani, hogy ilyen egyszerű receptet, mint mondjuk ez, minek kell leírni. Azért, mert mindenki kezdi valahogy. Sok olyan szakácskönyv van, amelyikben "egyszerű" ételeket nem lehet találni, mert már evidensnek veszik, hogy azokat mindenki el tudja készíteni. Pedig nem így van. Így egy ilyen egyszerű ételt, mint a krumplis tészta is érdemes leírni véleményem szerint, amelyiknek ráadásul több elkészítési módja is létezik. Szerintem ez a legegyszerűbb és leggyorsabb változat, így most azok kedvéért, akik tényleg nem tudják, leírom.

Hozzávalók:

3 szem nagyobbacska krumpli
1 közepes fej vöröshagyma
30 dkg fodros nagykocka tészta
só (leveskocka, ételízesítő), bors, paprika, őrölt kömény, zsír (étolaj)

Elkészítése:

Először érdemes odatenni a fazekat a vízzel, hogy a tésztát megfőzhessük majd benne. Miközben a víz melegszik, megtisztítjuk a krumplit, majd felkockázzuk. Szerintem kicsit apróbbra érdemes vágni, mert jobban néz ki az elkészült ételben és hamarabb is megfő. Apróra vágjuk a vöröshagymát is, amelyet aztán a zsiradékban a tűzre teszünk. Amikor a hagymánk üveges, akkor lehúzva a tűzről piros paprikát szórunk rá, majd kevés vízzel visszatesszük a tűzre és főzzük egy kicsit (a cél, hogy a hagyma szétfőjön). Közben ízesítjük, borsozzuk, őrölt köményt teszünk bele. Ezt követően rátesszük a krumplit és rövid lével megfőzzük. Ez krumplitól függően 15-30 perc.
Közben a főzővizünk is forr már, így megsózzuk és beletesszük a tésztát, majd megfőzzük.

Ha kész a tészta és a krumpli is megfőtt, akkor a tésztát a krumplira öntjük, összeforgatjuk és készen is van. Tálaláskor ízlés szerint megborsozhatjuk, savanyúságot adhatunk hozzá, egyes tájegységeken tejföllel meglocsolva eszik.

Az elkészítési idő: maximum fél óra.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...