Megint jön a hétvége. Lehet gondolkodni, hogy mi legyen reggelire, ebédre, vacsorára. Van egy olyan étel, amely annyira egyszerű, hogy nagyon könnyű elrontani és nagyon jó ötlet reggelire vagy vacsorára. Ettem már nagyon finomat és ettem már olyat, amire azt mondták, hogy az, de nem is tudom, hogy valójában mi volt. Ez is olyan, amit annyi módon lehet készíteni, hogy egy önálló szakácskönyvet kiadna. Ez pedig nem más, mint a körözött.
Szerintem az igazi körözöttet juhtúróból, egészen pontosan bryndzából kell készíteni. Az állaga homogén, a színe a finom paprikától élénk, az íze pedig csodálatos.
Hozzávalók:
20 dkg juhtúró (bryndza)
20 dkg vaj
1 kis fej vöröshagyma
pirospaprika, őrölt kömény
Elkészítése:
Az a lényeg, hogy egy nagyon könnyű, krémes dolgot kapjunk, így a vajat jó előre vegyük ki a hűtőből, hogy teljesen megpuhuljon, szobahőmérsékletű legyen. Ugyan így tegyünk a juhtúróval is.
Az elkészült körözöttet vagy beletesszük egy kis tálba és fogyasztás előtt kivesszük a hűtőből, hogy megpuhuljon, kenhető legyen, vagy pedig egy csumájától megfosztott, kimagozott TV paprikába töltjük. Ha a krém a paprikában van a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, majd a paprikát felszeletelve ízléses korongokat kapunk, amely így a kenyérre téve rögtön fogyasztható, nem kell arra várni, hogy megpuhuljon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése