Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2012. március 18., vasárnap

Rakott krumpli

Egyszerű étel. Három hozzávaló és egy kis tejföl a tetejére. Az alap receptet azonban mindenféle egyéb hozzávalókkal lehet variálni és kissé változatosabbá tenni.

Hozzávalók:

6 db közepes szem krumpli
8 db tojás
1 szál száraz kolbász
1 nagy doboz zsíros tejföl

Elkészítése:

A tojást és a krumplit meg kell főzni. A krumplit hámozatlanul bő vízbe rakjuk egy fazékban és addig főzzük, ameddig egy kés hegye könnyen beleszalad. Ekkor biztosan teljesen átfőtt és puha. Ha megfőtt, akkor a vizet leöntjük róla, hagyjuk hűlni, majd megtisztítjuk a héjától és felkarikázzuk, vastagabb szeletekre vágjuk.

A tojásokat is megfőzzük, beletesszük a vízbe, majd ha felforrt a víz, akkor még 15-20 percig főzzük, addigra biztosan megfő. Ha készen van, akkor megtisztítjuk és felkarikázzuk.

A száraz kolbász ferdén, ízlésünk szerinti vastagságúra szeleteljük.

Mire ezeket a dolgokat megcsináljuk, a munka dandárjával már elkészültünk.

Már csak egy edény kell, amiben megsütjük. Ez lehet kör alakú jénai, tepsi, bármilyen hőálló edény, amiben meg tudjuk sütni. Én most egy nagyobbacska jénait választottam.

Az edényt vékonyan kizsírozzuk, majd egy sor krumpli, egy sor tojás, egy sor kolbász, megint egy sor tojás és egy sor krumpli következik. A tojásos és a krumplis rétegeket megsózzuk.

A tetejére rákenjük a tejfölt és 200 °C-os sütőben légkeveréssel (gázon majdnem a legnagyobb fokozaton) sütjük. Igazából csak összesütjük, mert ami benne van, már minden ehető egyébként is. Addig sütjük, ameddig a tejföl az ízlésünk szerinti színt felvette. Ez 15-20 perc.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...