Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2012. március 18., vasárnap

Zellerkrémleves

Gyerekkoromban ki nem állhattam a zellert. Sok gyerek volt így gondolom, rajtam kívül is. Állandóan kitúrtam a levesből. Aztán ahogy telt az idő megszerettem a zellert. Ez mára már odáig fajult, hogy zellerkrémlevest is szoktam készíteni belőle. Zellert rendkívül egészséges dolog fogyasztani és ha az ember megszereti az ízét, akkor új élménnyel gazdagodik.

Hozzávalók:

1 nagy gumó zeller
1 kis fej vöröshagyma
só (ételízesítő, leveskocka), bors
2-3 evőkanál étolaj
2 dl zsíros tejszín vagy tej
víz

Eszköz: turmixgép

Elkészítése:

A vöröshagymát feldaraboljuk, nem fontos teljesen apróra, mert a levest a végén leturmixoljuk. A feldarabolt hagymát pár evőkanál olajon megfuttatjuk, majd rádobjuk a megtisztított és felkockázott zellergumót. Pár percig együtt pirítjuk-pároljuk, majd felöntjük kevés vízzel, hogy ellepje, majd főzzük. Addig kell főzni, ameddig a zeller teljesen megfő. Megfűszerezzük borssal, sózzuk (esetleg ételízesítőt vagy leveskockát adunk hozzá).
Ha megfőtt a zeller, akkor turmixgépbe öntjük és alaposan leturmixoljuk (vagy rúdmixerrel a fazékban, amiben főztük). Turmixolás közben hozzáöntjük a tejszínt vagy a tejet. Ha elértük a szép sima állagot, akkor visszatöltjük a fazékba és annyi vizet öntünk hozzá, amellyel beállítjuk az ízlésünknek megfelelő állagot. Mivel ez egy krémleves, így inkább sűrűbb legyen egy kicsit, mint hígabb. Ha a sűrűségét beállítottuk, akkor megkóstoljuk és ha kell, akkor utána ízesítjük még.

A pirított kenyérkocka kétféle módon is készülhet. Vagy pirítóst készítünk és feldaraboljuk, vagy a szikkadt kenyeret felkockázzuk és serpenyőben megpirítjuk szép világos barnára.

A kész levest a pirított kenyérkockával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...