Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2012. április 30., hétfő

Mandulakrémmel töltött linzer

Szeretem a linzert. Hálás sütemény és viszonylag egyszerű elkészíteni. Ez a módozat sem bonyolult, csak a krémre kell egy kicsivel több időt fordítani, de nagyon finom az eredmény. Érdemes kipróbálni.

Hozzávalók:

Linzerhez:

40 dkg finomliszt
15 dkg darált mandula
25 dkg margarin
25 dkg cukor
1 tojás
1 evőkanál natúr kakaópor

Krémhez:

25 dkg margarin (vaj)
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl zsíros tej
0,2 dl rum (rumaroma)
zöld színű mandula aroma

díszítéshez: mandulaforgács

Elkészítése:

Kezdhetünk a krémmel is, hogy hűljön, összeérjen az íze. A tejjel elkészítjük a vaníliás pudingport, majd miután kihűlt, a porcukorral habosra kevert margarinhoz (vajhoz) adjuk. Ha szépen elkevertük, akkor hozzáadjuk a rumot (rumaromát) és annyi zöld színű mandula aromát, amellyel ízlésünk szerinti zöld színt állíthatunk be.
A kész krémet hagyjuk hűlni.

A linzer hozzávalóit összedolgozzuk, majd egy lisztezett deszkán 3-5 mm vastagságúra nyújtjuk, linzerszaggatóval kiszúrjuk és 170 °C-on légkeveréssel megsütjük (gázon közepesnél erősebb tűzön). Figyelni kel a tésztát, hogy mikor lesz készen, mert mivel eredetileg is barna színű, nagyon könnyen túlsüthetjük (nekem sikerült is az első adagnál). Többször nézzünk rá, ha látjuk, hogy átsült, akkor vegyük is ki.
Ha kihűlt a tészta, akkor következhet a töltés. A krémből gazdagon teszünk egy teli aljú alapra, majd a tetejére linzerkarikát teszünk, kissé összenyomjuk. A lyukból kibuggyanó krémbe kevés mandulaforgácsot teszünk díszítés gyanánt.




Ha mégis túlsült volna pár nap alatt megpuhul, de alapban is hagyni kell állni, hogy puhuljon kicsit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...