Összes oldalmegjelenítés

2012. április 30., hétfő

Moszkauer

Hozzávalók:

30 dkg darált mogyoró, mandula vagy dió
30 dkg kristálycukor
10 dkg vaj vagy margarin
2 dkg finomliszt
1 narancs vagy citrom reszelt héja

bevonásához: tortabevonó, csokoládé, tejszín

Elkészítése:

A vajat (margarint) a cukrot, a darált diót (esetemben), mogyorót vagy mandulát felmelegítjük, hogy a vaj felolvadjon. Ha felolvadt és elkevertük az egészet, akkor lekapcsoljuk a tüzet és hozzáadjuk a lisztet és a reszelt citrom vagy narancs héját. A kész alapot kissé hűlni hagyjuk, majd beletesszük egy nyomózsákba (nylonzacskóba, aminek levágtuk a sarkát, de két teáskanállal is el lehet érni a hatást) és kis halmokat nyomunk a sütőpapírral bélelt sütőlemezre. A halmok között pár centiméter távolságot hagyjunk, mert ellapul sülés közben és összeérnek a korongok majd. A kis kupackákat vizes villával kissé ellapogatjuk és betesszük a 180 °C-os sütőbe légkeverésen (gázon közepesnél nagyobb fokozat), majd 8-10 percig, illetve addig sütjük, ameddig aranybarna színű lesz. Ne süssük túl! A kész süteményt hagyni kell hűlni, mert nagyon törékeny még melegen.
Ha kihűlt, akkor is óvatosan kell vele bánni, mert könnyen elszakadhat és eltörhet.

Ízlésünk szerint tortabevonót vagy csokoládét (én a maradék húsvéti nyulakat használtam fel) felmelegítünk, öntünk hozzá tejszínt és ebbe a tejszínes csokoládés olvadékba mártjuk a moszkauereket, illetve az egyszerűség kedvéért, ahogy én is csináltam megkenjük a tetejüket egy kanál segítségével. Ha a csokimáz rajta van, akkor hagyjuk hűlni és fogyasztható. Pár napig eláll.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...