Itt a grillszezon és itt van hozzá egy recept. Természetesen benn a konyhában is elkészíthető, de akkor lesz nagyon autentikus, ha nem grillserpenyőben sütjük meg a húst, hanem a szabadban.
Hozzávalók:
személyenként 2 vastagabb szelet (0,5-1 cm) tarja
mustár
őrölt fekete bors
grill fűszerkeverék
étolaj
Elkészítése:
A pácolt húsunkat sütés előtt ízesítsük meg. Ez lehet készen kapható grill (flekken) fűszer, amivel mindkét oldalát meghintjük és fél órát állni hagyjuk majd sütjük. Ha nincs ilyen fűszerünk, akkor vagy csak sózzuk, vagy összeállíthatunk magunknak fűszerkeveréket. Ebben a fűszerkeverékben lehet só, bors, paprika, fokhagyma só, szárított szurokfű, kakukkfű. Minden ízlésünk szerint.
A húst a felmelegített, forró grillre (grillrácsra, grillserpenyőbe) rakjuk és néhány perc alatt átsütjük.
Ha a hús megsült leszedjük a grillről, majd pár percig pihentetjük.
Vigyázzunk arra, hogy a húst ne szúrjuk meg villával sütés közben, miközben megfordítjuk, mert kifolynak belőle az értékes nedvek.
Kínálhatjuk krumplipürével, hajában sült krumplival, sült krumplival, friss kenyérrel. Adhatunk mellé savanyúságot és finom vörösbort.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése