Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2012. május 13., vasárnap

Flekken

Itt a grillszezon és itt van hozzá egy recept. Természetesen benn a konyhában is elkészíthető, de akkor lesz nagyon autentikus, ha nem grillserpenyőben sütjük meg a húst, hanem a szabadban.

Hozzávalók:

személyenként 2 vastagabb szelet (0,5-1 cm) tarja
mustár
őrölt fekete bors
grill fűszerkeverék
étolaj

Elkészítése:

A húst érdemes pácolni. A pác roppant egyszerű. A szeletelt húsokat meghintjük borssal, majd vastagon megkenjük mustárral és meglocsoljuk étolajjal. Ha egy-két napig hagyjuk a pácban, akkor így eláll, azonban minél többet áll, annál finomabb lesz. Akár egy hétig is pácolhatjuk, ekkor azonban úgy tegyük a hűtőbe, hogy az edénybe, amibe a pácolt húst tettük, annyi olajat öntsünk, hogy a húst teljesen elfedje. Mivel a hús a levegőtől romlik meg, az olaj elzárja a levegőtől, így semmi baja nem lesz, viszont átveszi a pác ízét. A pácba rakhatunk ízlésünknek megfelelően fokhagymát, babért, más fűszereket, viszont sót ne tegyünk bele. A só kivonja a vizet a húsból, így az értékes nedvek tűnhetnek így el, amely miatt a sültünk nagyon kemény és száraz lehet.

A pácolt húsunkat sütés előtt ízesítsük meg. Ez lehet készen kapható grill (flekken) fűszer, amivel mindkét oldalát meghintjük és fél órát állni hagyjuk majd sütjük. Ha nincs ilyen fűszerünk, akkor vagy csak sózzuk, vagy összeállíthatunk magunknak fűszerkeveréket. Ebben a fűszerkeverékben lehet só, bors, paprika, fokhagyma só, szárított szurokfű, kakukkfű. Minden ízlésünk szerint.

A húst a felmelegített, forró grillre (grillrácsra, grillserpenyőbe) rakjuk és néhány perc alatt átsütjük.

Ha a hús megsült leszedjük a grillről, majd pár percig pihentetjük.

Vigyázzunk arra, hogy a húst ne szúrjuk meg villával sütés közben, miközben megfordítjuk, mert kifolynak belőle az értékes nedvek.

Kínálhatjuk krumplipürével, hajában sült krumplival, sült krumplival, friss kenyérrel. Adhatunk mellé savanyúságot és finom vörösbort.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...