Összes oldalmegjelenítés

2012. május 13., vasárnap

Rácsos linzer Tamara-módra

Kaptam egy receptet. Egy rácsos linzert. Megsütöttem. Azoknak ajánlom, akik szeretik a morzsás állagú teasüteményeket. Kicsit babrás a rácsok elkészítése, de egyébként eléggé egyszerű sütemény.

Hozzávalók:

30 dkg liszt
25 dkg margarin
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 darab tojás
10 dkg cukor

1 üveg meggy befőtt
kb. 15 dkg cukrozott darált dió

Elkészítése:

A hozzávalókból tésztát gyúrunk és a hűtőbe tesszük egy fél órára (így könnyebb lesz vele dolgozni). A tésztát 1/3-2/3 arányban szétszedjük. A nagyobbik részt a sütőpapírral bélelt tepsi aljában szétterítjük, szétnyomkodjuk. Nem igazán lehet fával kinyújtani, mert eléggé ragadós, egyszerűen csak nyomkodjuk szét a tepsiben.

Ha készen van, akkor a levétől lecsöpögtetett meggybefőttet szétterítjük a tésztán. A meggy mennyisége ízlés szerinti, van aki kevesebb, van, aki több meggyel szereti. A szétterített meggyet megszórjuk a cukrozott darált dióval, majd a maradék tésztából kis kígyókat formázunk és elkészítjük a sütemény tetejére a rácsozatot.


A süteményt 180 °C-on légkeverésen (gázon közepesnél nagyobb fokozaton) kb. 15 perc alatt megsütjük. Ha kezd szép színe lenni, akkor biztosan megsült.
Hűlni hagyjuk, majd felvágjuk és fogyasztás előtt ízlés szerint porcukorral megszórjuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...