Kaptam egy receptet. Egy rácsos linzert. Megsütöttem. Azoknak ajánlom, akik szeretik a morzsás állagú teasüteményeket. Kicsit babrás a rácsok elkészítése, de egyébként eléggé egyszerű sütemény.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
25 dkg margarin
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 darab tojás
10 dkg cukor
1 üveg meggy befőtt
kb. 15 dkg cukrozott darált dió
Elkészítése:
A hozzávalókból
tésztát gyúrunk és a hűtőbe tesszük egy fél órára (így könnyebb lesz
vele dolgozni). A tésztát 1/3-2/3 arányban szétszedjük. A nagyobbik
részt a sütőpapírral bélelt tepsi aljában szétterítjük, szétnyomkodjuk.
Nem igazán lehet fával kinyújtani, mert eléggé ragadós, egyszerűen csak
nyomkodjuk szét a tepsiben.
Ha készen van, akkor a levétől
lecsöpögtetett meggybefőttet szétterítjük a tésztán. A meggy mennyisége
ízlés szerinti, van aki kevesebb, van, aki több meggyel szereti. A
szétterített meggyet megszórjuk a cukrozott darált dióval, majd a
maradék tésztából kis kígyókat formázunk és elkészítjük a sütemény
tetejére a rácsozatot.
A
süteményt 180 °C-on légkeverésen (gázon közepesnél nagyobb fokozaton)
kb. 15 perc alatt megsütjük. Ha kezd szép színe lenni, akkor biztosan
megsült.
Hűlni hagyjuk, majd felvágjuk és fogyasztás előtt ízlés szerint porcukorral megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése