Nem tudom, hogy miért pont ez a neve ennek a süteménynek. Sok benne a kalória, így ha eszünk belőle lesz mit lemozogni... Hallottam ezt a süteményt már kakaós krémmel elkészítve, akkor lehet, hogy jobban hasonlít a végén egy sportszeletre. A lényeg, hogy finom. A tetejére kent mázat nem írom le, mert a mézes zserbónál leírt mázzal vontam be. Ha valaki nem akar mázzal bajlódni, akkor porcukorral is meghintheti a végén. Mondjuk akkor már tényleg nem fog hasonlítani egy sportszeletre.
Hozzávalók:
Tésztához:
35 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
4 dkg vaj vagy margarin
1 egész tojás
3 evőkanál sima natúr kakaópor
1 teáskanál szódabikarbóna
néhány evőkanál zsíros tejföl
Krémhez:
0,5 liter zsíros tej
1 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg vaj vagy margarin
25 dkg porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A tejföl azért nem pontos mennyiség, mert azzal állítjuk be a tészta rugalmasságát, nedvességét. Először egy-két evőkanálnyi mennyiséget adjunk hozzá, majd ha szükséges, akkor még adjunk hozzá igény szerint. A végén a tészta könnyen gyúrható állagú legyen, ne legyen túl száraz.
A krémet két részre osztjuk, majd a három tésztalap közé betöltjük. A tetejére rákerül a főzött máz (vagy olvasztott tortabevonó ízlés szerint), majd hűtőszekrénybe tesszük és hagyjuk hogy a lapok megpuhuljanak. Ez néhány órát is igénybe vesz, a legjobb ha egy éjszakára hagyjuk puhulni.
Kész sütemény felvágását meleg vízbe mártott és letörölt hosszú pengéjű, éles késsel végezzük, így szép vágási felületet kapunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése