Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2012. június 29., péntek

Rántott bébicukkini hajában sült újburgonyával és fokhagymás mártogatóssal

Volt egy szép adag bébicukkinim. Valami gyorsan elkészíthető ételen gondolkodtam, mert nagyon meleg van a tűzhely mellett. A legkézenfekvőbb megoldás az lett, hogy a cukkinit bepaníroztam és olajban kisütöttem. A körete újkrumpli volt, amit nem kellett megpucolni. Készítettem hozzá egy egyszerű mártást is. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető étel, amely egy fél óra tűrőképességet igényel a tűzhely mellett.

Hozzávalók:

bébicukkini (ha nincs, akkor a megnőtt formája is jó)
újkrumpli
liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
só, grill fűszer a fűszerezéshez
étolaj a sütéshez

A mártáshoz:

zsíros tejföl
majonéz
fokhagyma
trappista sajt

Elkészítése:

Az újkrumplival érdemes kezdeni. A krumplit alaposan megmossuk, méretétől függően egyben hagyjuk, kettőbe vagy négyrét vágjuk és mehet is a forró olajba, ahol pár percig sütjük, míg szép színt kap. Kiszedjük az olajból, lecsöpögtetjük, megszórjuk grill fűszersóval.

Tekintve, hogy a bébicukkini nagyon zsenge, csak le kell vágni a két végét, alaposan meg kell mosni és lehet is panírozni. Aki akarja persze megtisztíthatja, levághatja a héját. A kisebb darabokat egyben hagyjuk, a kissé vastagabbakat hosszában elvágjuk. Sózzuk, majd a szokásos módon bepanírozzuk (liszt-tojás-zsemlemorzsa) és bő olajban kisütjük. A sütés után a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.

Egy tálban a zsíros tejfölt majonézzel alaposan elkeverjük (mennyiséget a sült zöldséghez méretezzük, a tejföl-majonéz aránya ízlésünknek megfelelő legyen). Belekeverünk pár gerezd reszelt fokhagymát (ízlés szerinti mennyiségben) és néhány deka reszelt sajtot (szintén ízlésünknek megfelelően).

A kész ételt tányérra tesszük és a mártogatóssal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...