Összes oldalmegjelenítés

2012. június 29., péntek

Rántott bébicukkini hajában sült újburgonyával és fokhagymás mártogatóssal

Volt egy szép adag bébicukkinim. Valami gyorsan elkészíthető ételen gondolkodtam, mert nagyon meleg van a tűzhely mellett. A legkézenfekvőbb megoldás az lett, hogy a cukkinit bepaníroztam és olajban kisütöttem. A körete újkrumpli volt, amit nem kellett megpucolni. Készítettem hozzá egy egyszerű mártást is. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető étel, amely egy fél óra tűrőképességet igényel a tűzhely mellett.

Hozzávalók:

bébicukkini (ha nincs, akkor a megnőtt formája is jó)
újkrumpli
liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
só, grill fűszer a fűszerezéshez
étolaj a sütéshez

A mártáshoz:

zsíros tejföl
majonéz
fokhagyma
trappista sajt

Elkészítése:

Az újkrumplival érdemes kezdeni. A krumplit alaposan megmossuk, méretétől függően egyben hagyjuk, kettőbe vagy négyrét vágjuk és mehet is a forró olajba, ahol pár percig sütjük, míg szép színt kap. Kiszedjük az olajból, lecsöpögtetjük, megszórjuk grill fűszersóval.

Tekintve, hogy a bébicukkini nagyon zsenge, csak le kell vágni a két végét, alaposan meg kell mosni és lehet is panírozni. Aki akarja persze megtisztíthatja, levághatja a héját. A kisebb darabokat egyben hagyjuk, a kissé vastagabbakat hosszában elvágjuk. Sózzuk, majd a szokásos módon bepanírozzuk (liszt-tojás-zsemlemorzsa) és bő olajban kisütjük. A sütés után a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.

Egy tálban a zsíros tejfölt majonézzel alaposan elkeverjük (mennyiséget a sült zöldséghez méretezzük, a tejföl-majonéz aránya ízlésünknek megfelelő legyen). Belekeverünk pár gerezd reszelt fokhagymát (ízlés szerinti mennyiségben) és néhány deka reszelt sajtot (szintén ízlésünknek megfelelően).

A kész ételt tányérra tesszük és a mártogatóssal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...