Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2012. július 1., vasárnap

Mogyorókrémes falatkák

Ez egy nagyon egyszerű sütemény, gyakorlatilag 3 hozzávaló kell hozzá. Nagyon szeretem a levestésztát, mert rendkívül sokoldalú. Tekerhetünk bele húst, szaggathatunk belőle pogácsát, megtölthetjük lekvárral, vagy amivel éppen kívánjuk. Én most egyszerűen csak mogyorókrémmel töltöttem meg. Gyors és egyszerű, főleg melegben.

Hozzávalók:


1 csomag gyorfagyasztott levelestészta
mogyorókrém
1 darab tojás

Elkészítése:

A kiengedett levelestésztát kinyújtjuk, majd körülbelül 7x7 cm-es darabokra vágjuk (vagy ahogy éppen sikerül). Ha olyan tésztát sikerült venni, amit már nem kell nyújtani, mert kinyújtott állapotban csomagolták, akkor még egyszerűbb a mutatvány, csak a feldarabolásra kell időt fordítani.
A kis tésztáink közepébe kávéskanálnyi mogyorókrémet teszünk, majd feltekerjük, a széleit villával lenyomkodjuk, hogy ne nyíljon ki sütéskor és a krém ne folyjon ki (ebben a melegben nagyon folyós a mogyorókrém, érdemes a hűtőbe rakni, mert könnyebb lesz vele dolgozni).

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük a felvert tojással, majd a 180 °C-ra előmelegített légkeveréses sütőbe (gázon nagyobb fokozat) toljuk és 15 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk rá, ne szárítsuk ki!

 Tálaláskor ízlés szerint porcukrozhatjuk.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...