Egy egyszerű reggelinek való. Elkészítésében a leghosszabb idő, amíg a tojások megfőnek. Friss puha kenyérrel vagy pirítóssal is kiváló.
Hozzávalók:
5 dkg vaj
ekkora vajmennyiségenként 3 darab keményre főtt tojás
kis fej apróra vágott lilahagyma
só, bors, piros paprika, tálaláshoz Piros Arany
A tojásokat keményre főzzük, hagyjuk langyosra hűlni. Ha langyosra hűltek, akkor tisztítás után villával apróra törjük. A szobahőmérsékletű, kellően lágy vajat belekeverjük és villával kevergetjük, összedolgozzuk. Beleszórjuk az apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk, kevés pirospaprikát is hintünk bele. Rákenjük a kenyérre, Piros Arannyal díszítjük.
Ennyi az egész.
Maradék hétvégi leveshúsból húskrémet készíthetünk. Az eljárás ugyan ez, csak a leveshúst előtte -csontoktól alaposan megtisztítva- finomra daráljuk. A húskrémbe mehet még egy kis mustár is. Ez is kiváló reggeli.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése