Néhány éve a TV Paprikán láttam egy receptet, amit most próbáltam rekonstruálni. Nem mostanában láttam, de nagyjából emlékeztem rá, a legnagyobb különbség talán az, hogy ott kör alakúra vágták a tésztát, a többi dolog nagyjából stimmel. Ez egy rendkívüli módon egyszerű recept, de annál ízletesebb, különlegesebb, így vendégváró fogásnak is simán beillik. Fél óra az egész és a vendégek úgy érezhetik, hogy étteremben vannak.
1 csomag leveles tészta
1 darab avokádó
5 dl zsíros tejszín
2 gerezd fokhagyma
1 csokor újhagyma
12 szelet pulykamell
1 tojás
2 darab paradicsom (vagy 10 darab koktélparadicsom)
só, bors, olívaolaj
Elkészítése:

Amíg a tészta sül, addig elkészíthetjük az avokádókrémet. Szükségünk van hozzá egy jó érett avokádóra. Onnan tudjuk, hogy érett, hogy tapintásra puha. Az én avokádóm vásárláskor még elég kemény volt, így odaraktam egy fürt banán mellé és pár nap alatt szépen megpuhult (hallottam már olyan módszerről is, hogy újságpapírba kell csomagolni és egy fiókba rakni). Az avokádót hosszában kettévágjuk, majd a nagy méretű magját kiszedjük, ami úgy a legegyszerűbb, ha egy nagy kés élét belevágjuk, kissé elfordítjuk és kiemeljük. Ha a magját eltávolítottuk, akkor egy kanál segítségével kiemeljük a húsát a héjából. Az avokádó húsát egy turmixgépbe tesszük, majd a fokhagymával, 2,5 dl zsíros tejszínnel, csipet sóval és borssal összeturmixoljuk. Egy szép, zöldes színű habos krémet kapunk. A csokor újhagyma felét zöld részével együtt felvágjuk és a krémbe keverjük. Az avokádókrémmel készen vagyunk.

Mire a hússal és a szósszal is készen vagyunk a tésztánk is megsült, így hozzáfoghatunk ételünk összeállításához.
Személyenként egy megsült tésztát számítunk, 2 szelet pulykamellet és két nagy evőkanál avokádókrémet.


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése