Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2013. január 27., vasárnap

Rakott puliszka M

Van úgy, hogy az ember nem kívánja annyira a húst. Bár van valamennyi ebben az ételben is szalonna formájában, de ettől még tekinthető "húsmentesnek". Anyukámtól származik a recept, bár ő tehéntúróval mondta, de én szeretem a juhtúrót, így ezzel készült. Az adag 4 főre bőven elég, ha mégis kerül mellé valami, esetleg egy nagy szelet natúr szelet, akkor akár 6 ember is jóllakhat ebből az adagból.

Hozzávalók:

8 dl víz
25 dkg kukorica dara
10 dkg húsos szalonna
10 dkg juhtúró (esetemben tömlős)
5 evőkanál tejföl
5 dkg sajt
1 teáskanál só
bors

Elkészítése:

A vizet felforraljuk, megsózzuk, majd a darát beleszórjuk és megfőzzük, mint a tejbegríznél szokás. Miközben fő, borsozzuk is, ízlés szerint.
Míg készül a puliszka a szalonnát felcsíkozzuk és megsütjük, ha tömlős juhtúrónk van, akkor felszeleteljük.

Ha a puliszka megfőtt összeállítjuk az ételt. Egy megfelelő méretű edény alját (esetemben 20 cm-es jénai edény) a szalonna kisült zsírjával meglocsolgatunk és az oldalára is kenünk. A puliszka felét ráöntjük, majd rátesszük a juhtúrót és a szalonnát és meglocsolgatjuk szalonnazsírral. Ha elrendezgettünk mindent, akkor befedjük az egészet a puliszka másik felével. Elsimítjuk a tetejét, rákenjük a tejfölt, rászórjuk a reszelt sajtot, ami ízlésünk szerinti lehet, esetemben trappista. Rátesszük a jénai tetejét, majd betoljuk a sütőbe és 180 °C-on légkeveréssel (gázon közepesnél nagyobb fokozaton) 20 percig sütjük. Ha az idő eltelt, akkor levesszük az edény tetejét, maximumra állítjuk a sütőt (nálam ez 250 °C) és 5-10 percig sütjük, amíg szép színt kap a teteje.

Önmagában is fogyaszthatjuk, de köretnek is kitűnő.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...