Összes oldalmegjelenítés

2013. február 3., vasárnap

Frankfurti leves

Nagyon ettem volna frankfurti levest, de annyira régen főztem már, hogy nem emlékeztem, hogy mi kell bele. Valamiért a répa járt a fejemben egyfolytában, de milyen jó, hogy ennyi gasztroblog van, pláne olyanok, amiket rendszeresen olvasok, így pillanatok alatt meglett a frankfurti leves receptje, amit érdekes módon szakácskönyvekben nem találtam meg. Nem kell bele répa, de tényleg nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így ezekre a hűvös, szeles, téli estékre pont ideális választás egy kis lélekmelegítőnek. A receptet Chef Vikinél találtam, amely eredetije itt található.

A recept a blogról:

"Hozzávalók:
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 kis fej kelkáposzta
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. liszt
  • só, bors
  • majoránna, köménymag
  • pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • 2 pár virsli
A vöröshagymát finomra vágjuk, pici olajon megfuttatjuk.

A kelkáposzta külső leveleit eltávolítjuk, megmossuk, felnegyedeljük. Torzsáját kikanyarítjuk, majd éles késsel vékony metéltre vágjuk.

Rádobjuk a párolt hagymára, kevés vizet aláöntve kevergetve megfonnyasztjuk, majd felöntjük levesnyi mennyiségű vízzel és puhára főzzük. A fűszerekkel és a zúzott fokhagymával ízesítjük.

Vékony rántást készítünk: 1 evőkanálnyi lisztet kevés olajon zsemleszínűre pirítunk, megszórjuk 1 mk. pirospaprikával. Hideg vízzel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, majd a forró levesből merünk bele 1-2 kanállal -hőkiegyenlítést végzünk-. A tejfölös rántást a levesbe öntjük, 10 perc alatt kiforraljuk.

A virsli héját lehúzzuk, felkarikázzuk, majd a leveshez adjuk és néhány perc alatt készre főzzük.

Friss kenyérrel, esetleg további tejföl hozzáadásával tálaljuk."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...