Összes oldalmegjelenítés

2013. március 3., vasárnap

Duplán krémes mogyorókrémes szelet

Ez egy nagyon brutálisan krémes sütemény. Annak ajánlható, aki nagyon, de nagyon szereti a sok krémet egy süteményben.

Hozzávalók:

Alaphoz:

6 darab tojás fehérje
6 evőkanál cukor
1 evőkanál étolaj
2 evőkanál finomliszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 csomag sütőpor
csipet só
10 dkg dió
1/2 üveg mogyorókrém (vagy hasonló jellegű krém)
20 dkg háztartási keksz
2 dl tej

Krémhez:

6 darab tojás sárgája
25 dkg cukor
7 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál rétesliszt
10 dkg étcsokoládé
30 dkg margarin (vagy vaj)

Díszítéshez:

3 evőkanál natúr kakaópor

Elkészítése:

Készítsük el a sütemény alapját. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a többi hozzávalót és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tetejét megszórjuk a dióval, amit durvára összeaprítunk, majd betoljuk a 180 °C-os sütőbe (gázon közepesnél élénkebb fokozatra), ahol nagyjából 8-10 perc alatt készre sütjük. Ha megsült, a papírt lehúzzuk róla, visszafordítjuk és a diós oldalát megkenjük a mogyorókrémmel.

Készítsük el a krémet. A tojások sárgájából, a cukorból, a pudingporból és a réteslisztből a tej hozzáadásával krémet főzünk. Ha besűrűsödött, akkor kettéosztjuk a krémet. Az egyik felébe beletördeljük az étcsokit és addig kevergetjük, amíg elolvad benne, majd hagyjuk kihűlni.
Ha mindkét krém kihűlt, akkor 15-15 dkg margarint hozzákeverve elkészítjük a krémet végleges formájába.

Állítsuk össze a süteményt. A mogyorókrémmel kent diós alapra kenjük rá a világos krémet. Ezt a réteget fedjük be a háztartási keksszel, amit előtte tejben áztatunk, puhítunk egy kicsit. Ha befedtük, akkor mehet rá a csokis krém. Elegyengetés után szitáljunk a tetejére natúr kakaóport, majd tegyük hűtőbe pár órára.







2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...