Valami sós nasit szerettem volna készíteni, Hankka blogján rá is találtam az áldozatra, amely a "Bordói sósrudacskák" névre hallgatott. Elkészítettem, csak ajánlani tudom. Rendkívül egyszerű, és gyorsan elkészíthető sósság (mert hát nem édesség ugyebár).
Az eredeti recept és elkészítési mód a blogról:
"Hozzávalók:
a tésztához:
- 28 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csapott mokkáskanál só
- 15 dkg zsír
- 1 tojássárgája
- 6 evőkanál tej
a tetejére:
- 1 tojás
- őrölt köménymag, só (nálam most 7 fűszersó)
- A lisztet elkevertem a sütőporral, majd gyúródeszkára szitáltam.
- Hozzáadtam a sót és a zsírt, elmorzsoltam.
- Belekerült a tojássárgája és a tej, amikkel egynemű tésztává dolgoztam össze.
- Félujjnyi vastagra nyújtottam, tetejét megkentem enyhén felvert tojással, megszórtam az őrölt köménnyel és a fűszersóval.
- Derelyevágóval ujjnyi rudakra szabtam, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgattam.
- Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütöttem."
Apró változtatás csak, hogy én rövidebb darabkákra vágtam a tésztát (egyszerűen késsel), így kisebb süteményeket készítettem, a tetejüket grill fűszersóval szórtam meg. Mivel kisebbek voltak, a sütési idő is kevesebb volt.
Örülök, hogy ízlett, jó ötlet a grill-fűszersó is! :)
VálaszTörlésHa jó a recept, öröm a főzés! És nagyon guszta volt a fénykép is, amit készítettél róla, meghozta hozzá a kedvemet.
Törlés