Összes oldalmegjelenítés

2013. március 3., vasárnap

Bordói sósrudacskák

Valami sós nasit szerettem volna készíteni, Hankka blogján rá is találtam az áldozatra, amely a "Bordói sósrudacskák" névre hallgatott. Elkészítettem, csak ajánlani tudom. Rendkívül egyszerű, és gyorsan elkészíthető sósság (mert hát nem édesség ugyebár).

Az eredeti recept és elkészítési mód a blogról:

"Hozzávalók:

a tésztához:
  • 28 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csapott mokkáskanál só
  • 15 dkg zsír
  • 1 tojássárgája
  • 6 evőkanál tej

a tetejére:
  • 1 tojás
  • őrölt köménymag, só (nálam most 7 fűszersó)
 
  • A lisztet elkevertem a sütőporral, majd gyúródeszkára szitáltam.
  • Hozzáadtam a sót és a zsírt, elmorzsoltam.
  • Belekerült a tojássárgája és a tej, amikkel egynemű tésztává dolgoztam össze.
  • Félujjnyi vastagra nyújtottam, tetejét megkentem enyhén felvert tojással, megszórtam az őrölt köménnyel és a fűszersóval.
  • Derelyevágóval ujjnyi rudakra szabtam, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgattam.
  • Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütöttem."
  
Apró változtatás csak, hogy én rövidebb darabkákra vágtam a tésztát (egyszerűen késsel), így kisebb süteményeket készítettem, a tetejüket grill fűszersóval szórtam meg. Mivel kisebbek voltak, a sütési idő is kevesebb volt.








2 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy ízlett, jó ötlet a grill-fűszersó is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha jó a recept, öröm a főzés! És nagyon guszta volt a fénykép is, amit készítettél róla, meghozta hozzá a kedvemet.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...