
Hozzávalók:
Alaphoz:
2 szelet sertéskaraj
10 dkg brokkoli
2 evőkanál finomliszt
só, bors
kevés étolaj
Besamelhez:
5 dkg vaj
3 dkg finomliszt
5 dkg trappista sajt
1 bögre tej
só, bors
Elkészítése:
A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe hempergetjük és kevés olajon hirtelen kisütjük.
A brokkolit pár perc alatt sós vízben puhára főzzük, leszűrjük (érdemes fagyasztott brokkolit venni, mert nagyon gazdaságosan adagolható).
A besamelhez a vajat egy serpenyőben felhevítjük, beleszórjuk a lisztet, átforgatjuk -nem kell zsemleszínűre pirítani-, majd felöntjük a felmelegített tejjel és csomómentesre keverjük. Ha elkészült a besamel, akkor beleszórjuk a reszelt sajtot és elkeverjük benne.
Egy tepsibe egymás mellé tesszük a natúrszeleteket, elosztjuk rajtuk a brokkolit, majd a tetejüket bevonjuk a besamellel és a forró grill alá tesszük kb. 10 percre, hogy kis színt kapjon a tetejük.
Tálalhatunk is. Köretként párolt rizst adunk hozzá.
Tipp:
Készülhet karfiollal is, ugyan ezen a módon. A hússzeletekre fektethetünk átsütött bacon szeleteket is, úgy még finomabb eredményt kapunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése