Összes oldalmegjelenítés

2013. május 28., kedd

Sertésszelet Dubarry módra

Nagyon régen ettem már ezt az ételt és beugrott valahonnan, hogy mennyire szeretem. Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, finom és laktató. Én jobban szeretem brokkolival, mint karfiollal, így ezzel készült. A recept 1-2 személyre szól (étvágytól függően).

Hozzávalók:

Alaphoz:

2 szelet sertéskaraj
10 dkg brokkoli
2 evőkanál finomliszt
só, bors
kevés étolaj

Besamelhez:

5 dkg vaj
3 dkg finomliszt
5 dkg trappista sajt
1 bögre tej
só, bors

Elkészítése:

A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe hempergetjük és kevés olajon hirtelen kisütjük.
A brokkolit pár perc alatt sós vízben puhára főzzük, leszűrjük (érdemes fagyasztott brokkolit venni, mert nagyon gazdaságosan adagolható).
A besamelhez a vajat egy serpenyőben felhevítjük, beleszórjuk a lisztet, átforgatjuk -nem kell zsemleszínűre pirítani-, majd felöntjük a felmelegített tejjel és csomómentesre keverjük. Ha elkészült a besamel, akkor beleszórjuk a reszelt sajtot és elkeverjük benne.

Egy tepsibe egymás mellé tesszük a natúrszeleteket, elosztjuk rajtuk a brokkolit, majd a tetejüket bevonjuk a besamellel és a forró grill alá tesszük kb. 10 percre, hogy kis színt kapjon a tetejük.

Tálalhatunk is. Köretként párolt rizst adunk hozzá.

Tipp:

Készülhet karfiollal is, ugyan ezen a módon. A hússzeletekre fektethetünk átsütött bacon szeleteket is, úgy még finomabb eredményt kapunk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...