Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2013. július 7., vasárnap

Brassói aprópecsenye

Mostanában sokféle ételről kiderül, hogy amiről azt gondoltam, hogy az, nem is az valójában. Aztán az egészet az internetre fogtam, hiszen amikor még nem volt internet, akkor is főztek az emberek, egymásnak adták át a recepteket, éppen ezért az egyes tájegységeken élők, vagy egyszerűen csak az emberek "saját felfogású" ételei alkothatták aztán ki ezt a sokszínűséget, hogy egy egyszerű ételnek, mint a brassói aprópecsenyének például ilyen sok arca tud lenni. Éppen ezért úgy gondolom, ha autentikus, ha nem, ha ilyen, ha nem, nekem ez a recept a brassói, mert annak idején, még a "múlt században" így tanultam, így láttam. A lényeg, hogy ez egy egyszerűen elkészíthető, finom étel.

Hozzávalók (2 személyre):

25 dkg sertéshús (szűzpecsenye, karaj, lapocka, comb, ízlés szerint)
40 dkg krumpli
10 dkg erdélyi szalonna
1 fej vöröshagyma
1 kisebb fej fokhagyma
só, bors, paprika, majoránna
víz

Elkészítése:

A szalonnát vékony csíkokra, a hagymát félfőre vágjuk, a fokhagymát apróra daraboljuk, vagy fokhagymaprésen átnyomjuk, a húst szintén vékony csíkokra vágjuk.
Egy edényben kiolvasztjuk a szalonna zsírját, majd ezen a zsíron megfonnyasztjuk a hagymát. Ha a hagymának már szép színe van, akkor rádobjuk a húst, lepirítjuk, közben rászórjuk a fokhagyma felét. Meghintjük pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, majoránnával fűszerezzük, majd fedő alatt pároljuk, kevés vizet öntünk alá, hogy ne legyen száraz.
Addig pároljuk, amíg a hús teljesen puha lesz, amikor már majdnem készen van, hozzáadjuk a maradék fokhagymát.
A krumplit felkockázzuk nagyobb darabokra, majd bő olajban kisütjük.

Tálaláskor a krumplit a tányérra tesszük, majd ráhalmozzuk a ragut.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...