
Hozzávalók (2 személyre):
25 dkg sertéshús (szűzpecsenye, karaj, lapocka, comb, ízlés szerint)
40 dkg krumpli
10 dkg erdélyi szalonna
1 fej vöröshagyma
1 kisebb fej fokhagyma
só, bors, paprika, majoránna
víz
Elkészítése:
A szalonnát vékony csíkokra, a hagymát félfőre vágjuk, a fokhagymát apróra daraboljuk, vagy fokhagymaprésen átnyomjuk, a húst szintén vékony csíkokra vágjuk.
Egy edényben kiolvasztjuk a szalonna zsírját, majd ezen a zsíron megfonnyasztjuk a hagymát. Ha a hagymának már szép színe van, akkor rádobjuk a húst, lepirítjuk, közben rászórjuk a fokhagyma felét. Meghintjük pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, majoránnával fűszerezzük, majd fedő alatt pároljuk, kevés vizet öntünk alá, hogy ne legyen száraz.
Addig pároljuk, amíg a hús teljesen puha lesz, amikor már majdnem készen van, hozzáadjuk a maradék fokhagymát.
A krumplit felkockázzuk nagyobb darabokra, majd bő olajban kisütjük.
Tálaláskor a krumplit a tányérra tesszük, majd ráhalmozzuk a ragut.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése