Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2013. július 7., vasárnap

Gyümölcsös grízpuding

A boltban egy csomó pénzért árulják ezeket a dolgokat, pedig otthon is egyszerűen elkészíthető finomság néhány hozzávalóból és töredék árért. Nem mellékesen pedig tudjuk, hogy mit tettünk bele. Most cseresznyével készült, de bármilyen gyümölccsel elkészíthető hasonló módon.

Hozzávalók (4 személyre):

25 dkg cseresznye
3 evőkanál méz
1 vaníliás cukor

5 dl tej
10 dkg búzadara
1 dkg vaj
6 evőkanál méz

Elkészítése:

Kezdjünk a gyümölccsel. A kimagozott cseresznyét alaposan leturmixoljuk, amennyire csak tudjuk, majd egy finom szűrőn átszűrjük, átnyomkodjuk, a szűrőn visszamaradt részre nem lesz szükségünk. Az átfolyt gyümölcshöz adjuk a mézet és a vaníliás cukrot, majd egy edényben feltesszük a tűzre és egészen addig főzzük, amíg magától besűrűsödik. Ez kb 15-20 perc. Ha már szép sűrűn folyik, akkor a főzést abbahagyjuk, majd lehűtjük.

A darát a tejben a mézzel jó sűrűre főzzük, ha készen van, akkor lekapcsoljuk a tűzhelyet, beledolgozzuk a vajat, majd vízzel átöblített formákba egyenlő részre elosztva átöntjük és hagyjuk kihűlni.

Tálaláskor teszünk a tányérra a szószból, a formából kiemelt pudingot rátesszük, majd a tetejét is meglocsolgatjuk a szósszal.

Hűtve az igazi!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...