
Hozzávalók (4 személyre):
25 dkg cseresznye
3 evőkanál méz
1 vaníliás cukor
5 dl tej
10 dkg búzadara
1 dkg vaj
6 evőkanál méz
Elkészítése:
Kezdjünk a gyümölccsel. A kimagozott cseresznyét alaposan leturmixoljuk, amennyire csak tudjuk, majd egy finom szűrőn átszűrjük, átnyomkodjuk, a szűrőn visszamaradt részre nem lesz szükségünk. Az átfolyt gyümölcshöz adjuk a mézet és a vaníliás cukrot, majd egy edényben feltesszük a tűzre és egészen addig főzzük, amíg magától besűrűsödik. Ez kb 15-20 perc. Ha már szép sűrűn folyik, akkor a főzést abbahagyjuk, majd lehűtjük.
A darát a tejben a mézzel jó sűrűre főzzük, ha készen van, akkor lekapcsoljuk a tűzhelyet, beledolgozzuk a vajat, majd vízzel átöblített formákba egyenlő részre elosztva átöntjük és hagyjuk kihűlni.
Tálaláskor teszünk a tányérra a szószból, a formából kiemelt pudingot rátesszük, majd a tetejét is meglocsolgatjuk a szósszal.
Hűtve az igazi!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése