Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2013. július 2., kedd

Meggyes rácsos pite (Limara blogjáról)

A rengeteg sok meggy van a fán, amely így valamilyen meggyes süti készítésére késztetett. Limara oldalán találtam ezt a finomnak tűnő rácsos sütit, így erre esett a választásom. Nagyon finom a tésztája, próbálkoztam már rácsos süti receptekkel, de eddig ez a verzió volt a legfinomabb. Nagyon könnyű, ropogós a tésztája, könnyű vele dolgozni, igazán ajánlom a kipróbálását. Nincs kizárva, hogy lesz almás és más verziója is, mert tényleg nagyon jó.

Az eredeti recept Limara blogjáról:

"Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg hideg vaj
  • csipet só
  • 3 ek. cukor
  • 1,5 tk. sütőpor
  • 1 tojás
  • 1 tojás sárgája
  • kevés tejszín (vagy tejföl)
A lisztet elmorzsoljuk a hideg, apró kockára vágott vajjal, majd elkeverjük a sóval és a cukorral, valamint a sütőporral. hozzáadjuk a tojást és a tojás sárgáját. Gyors mozdulattal összeállítjuk a tésztát, ha szükséges kevés tejszínt is adunk hozzá.
Fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük.
Míg hűl, elkészítjük a tölteléket:
  • 1 kg meggy kimagozva
  • 4-5 ek. cukor
  • 1 mk. őrölt fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 vaníliás pudingpor
A kimagozott meggyet lecukrozzuk és kicsit állni hagyjuk, hogy levet engedjen. Azt leszűrjük, ha nincs 3 dl, akkor vízzel (esetleg vörösborral) kipótoljuk. A levet elkeverjük a pudingporral, majd felfőzzük. 
Amikor besűrűsödött elzárjuk alatta a lángot, belekeverjük a meggyet, a fahéjat és a reszelt citromhéjat.
Télen a befőtt levét használjuk...

Elővesszünk egy kb. 28x38 cm-es tesit. A tészta felét kinyújtjuk és a tepsibe terítjük. Meghintjük kevés zsemlemorzsával, majd elterítjük rajta a tölteléket.
A tészta másik felét is kinyújtjuk és derelyevágóval csíkokra vágjuk. Berácsozzuk a meggy tetejét.
lekenjük a tésztakészítés során kimaradt tojásfehérjével, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 30-35 perc alatt sül szép pirosra.

Ha valaki nem szereti a pudingport, használjon helyette kukoricakeményítőt vagy lisztet, és vanília kivonattal ízesítse..."





 

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...