Összes oldalmegjelenítés

2013. augusztus 18., vasárnap

Lime-os bazsalikomos eperkrémleves

Hideg gyümölcsleves, ami nagyon jól tud esni ebben a melegben. Ami még izgalmasabbá teszi, az a lime és a bazsalikom. Furcsa összetevők, de működik. Nagyon finom és egyszerűen elkészíthető.

Hozzávalók (4-6 főre):

1,5 kg eper (esetemben fagyasztott)
25 dkg cukor
2 lime
2 kis ágacska bazsalikom levél (8-10 darab levélke)
2 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál méz (semleges ízű)
1,5 dl tejszín
5 dl víz

díszítéshez: 2 dl tejszín, lime reszelt héja,  1 evőkanál porcukor

Elkészítése:

A vizet és a cukrot egy edényben feltesszük a tűzre és addig főzzük, amíg szirupos állaga lesz. Ekkor hozzáadjuk az epret, a vaníliás cukrot, a mézet, a két lime levét. Addig főzzük, amíg az eper kezd szétesni, majd hozzáöntjük a tejszínt, a bazsalikomot és leturmixoljuk. Jó sokáig, hogy teljesen homogén legyen az egész (botmixerrel is elvégezhető ez a dolog, ha van).
A kész levest egy finom szűrőn 2-3 alkalommal átszűrjük, hogy minél jobban megszabaduljunk az eper apró magvaitól.

A kész levest lehűtjük és egy éjszakán keresztül hűtjük, hogy teljesen áthűljön az egész.

Tálaláskor reszelt lime héjával és egy kanál porcukorral tejszínből lágy habot verünk és a hideg tányérba mert levest ízlésünk szerint dekoráljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...