Hideg gyümölcsleves, ami nagyon jól tud esni ebben a melegben. Ami még izgalmasabbá teszi, az a lime és a bazsalikom. Furcsa összetevők, de működik. Nagyon finom és egyszerűen elkészíthető.
Hozzávalók (4-6 főre):
1,5 kg eper (esetemben fagyasztott)
25 dkg cukor
2 lime
2 kis ágacska bazsalikom levél (8-10 darab levélke)
2 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál méz (semleges ízű)
1,5 dl tejszín
5 dl víz
díszítéshez: 2 dl tejszín, lime reszelt héja, 1 evőkanál porcukor
Elkészítése:
A vizet és a cukrot egy edényben feltesszük a tűzre és addig főzzük, amíg szirupos állaga lesz. Ekkor hozzáadjuk az epret, a vaníliás cukrot, a mézet, a két lime levét. Addig főzzük, amíg az eper kezd szétesni, majd hozzáöntjük a tejszínt, a bazsalikomot és leturmixoljuk. Jó sokáig, hogy teljesen homogén legyen az egész (botmixerrel is elvégezhető ez a dolog, ha van).
A kész levest egy finom szűrőn 2-3 alkalommal átszűrjük, hogy minél jobban megszabaduljunk az eper apró magvaitól.
A kész levest lehűtjük és egy éjszakán keresztül hűtjük, hogy teljesen áthűljön az egész.
Tálaláskor reszelt lime héjával és egy kanál porcukorral tejszínből lágy habot verünk és a hideg tányérba mert levest ízlésünk szerint dekoráljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése