Ez egy klasszikus recept, most, amikor még van sárgadinnye, érdemes kipróbálni. Vannak sokan, akik nem szeretik a "gyümölcs és hús" párost, de ebben az ételben inkább kiegészítik egymást az ízek és nem tolakodó sem a gyümölcs édessége, sem pedig a sonka sóssága. Kiváló előételötlet, egyszerűen és gyorsan.
Hozzávalók (személyenként):
1 gerezd sárgadinnye
1 szelet hagyományosan érlelt olasz sonkaszelet (pármai, vagy hasonló jellegű sonka)
bors
Elkészítése:
A sárgadinnye cikket frissen őrölt borssal fűreszezzük, majd a leheletvékony sonkába tekerjük. Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy a sonka és a dinnye íze összeérjen.
Hideg (hűtőszekrényben lehűtött) tányéron szervírozzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése